WikiLeaks: ΗΠΑ – “Ναι, η Τουρκία ετοιμαζόταν για επίθεση στην Ελλάδα και μπορεί να το επαναλάβει”!


Με εμπιστευτικό τηλεγράφημά της προς διάφορους αποδέκτες στις 27 Ιανουαρίου 2010 η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα επιβεβαιώνει τα σχέδια των κεμαλικών νε προκαλέσουν προβοκάτσια στα σύνορα με την Ελλάδα και να επιτεθούν με σκοπό την κατοχή του Βορείου Έβρου, αποκαλύπτεται σε ένα από τα έγγραφα του WikiLeaks που ήρθε πριν λίγο στην δημοσιότητα.
Στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι “οι στρατιωτικοί γνωρίζουν ότι τα πραξικοπήματα δεν είναι πλέον αρεστά στη κοινή γνώμη και γι΄ αυτό έφτιαχναν σενάρια που θα δικαιολογούσαν την επέμβασή τους. Ένα απ΄ αυτά το πιο ενδιαφέρον ήταν η «Βαριοπούλα». Οι στρατιωτικοί είχαν σχεδιάσει αυτή την επιχείρηση που προέβλεπε βομβιστικές επιθέσεις σε τζαμιά ώστε να προκληθεί ένταση που θα εξελισσόταν σε κρίση με την Ελλάδα κι έτσι να δικαιολογούσαν την ανάγκη επέμβασης του Στρατού. Στην συνέχεια αναφέρεται στις πιθανότητες επιτυχίας της επίθεσης κατά της Ελλάδας.
Το θέμα είναι τεράστιο, αφού για πρώτη φορά έρχεται επίσημη επιβεβαίωση από τις ΗΠΑ για σχεδιαζόμενη επίθεση κατά της Ελλάδα το 2003. Μάλιστα αφήνονται υπονοούμενα ότι “Είναι πολύ πιθανόν να επιχειρηθούν και πάλι τέτοιες ενέργειες από τον τουρκικό Στρατό στο πλαίσιο της σύγκρουσης με την ισλαμική κυβέρνηση”! Περισσότερες πληροφορίες εντός των επόμενων ωρών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://master-eccentric.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

  1. Ανώνυμος

    Καλα ρε παιδια εσεις λεγατε πριν οτι δεν πιστευετε τις διαρροες,τωρα τις πιστεψατε?

    Μηπως επιτηδες τα λενε οι Αμερικανοι για να οξυνουν τις εθνικιστικες μας τασεις και να γινουμε μπαχαλο στα Βαλκανια?

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΑ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΕ ΤΙ ΕΠΟΧΗ ΔΙΕΡΕΥΣΑΝ???? ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Η ΜΑΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ!!!!!! ΓΑΑΑΠ!!!ΡΕ ΟΞΩ ΠΟΥΣΤΗ ΑΠ"ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ!!!!!!!!ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΟΥ

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Tι να σκεφτούμε και να διαδώσουμε φίλε 8:50?
    Αυτοί που αναφέρεις είναι ΝΟΜΙΜΑ εκλεγμένοι από τον "ΚΥΡΙΑΡΧΟ" λαό.
    Γιαυτό 'η κάντε την υπέρβαση ή βγάλτε στο σκασμό και (ξαναμανα)ψηφίστε τους!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ (Ο ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ). ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΙΩΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ.
    Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΔΟΣ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΥΠΑΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΔΕΣ.

    Σημ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥ

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Και εμεις θα συνεχισουμε να εκλεγουμε σκουληκια ανθελληνες….φιλοτουρκους..προς τερψιν των τουρκων και αμερικανων…αλλα εις βαρος της χωρας μας….φαινεται εδω πανω στον Εβρο τους περισσευουμε ….τους μαλακες…(πασοκτσηδες-μπουταρης-καμινης- που να ψοφησετε κοπριτες)…….

    ενας ΕΒΡΙΤΗΣ…

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Τί έχουν να πουν οι Έλληνες συνομιλητές του Κεμαλικού κατεστημένου τώρα<θα συνεχίσουν να συνδιαλέγονται?Και τί έχουν να πουν για τη συμπεριφορά των Αμερικανών που όλα τα ξέρουν αλλά σιωπούν εκκωφαντικά?

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Γι' αυτό επιβάλλεται να έχεις δυνατό στρατό και να μην τον απαξιώνεις όπως κάναν όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις και κυρίως η παρούσα. Αφενός υπερασπίζεσαι τη χώρα σου εξουδετερώνοντας την απειλή, αφετέρου πετάς έξω από το πολιτικό προσκήνιο την κλίκα των στρατιωτικών στην Τουρκία.

    Reply
  8. basilis

    αντε αφου δεν καταφεραν να βαλουν καμια βομβα στα τζαμια τους ας τους κανουμε κανενα τζαμι στην αθηνα να τους διευκολινουμε!!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *