Κυβερνοεπί​θεση εναντίον της ιστοσελίδα​ς της ΔΕΗ (www.dei.g​r) σε εξέλιξη

Όπως πληροφορούμαστε και μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, η ιστοσελίδα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (www.dei.gr) έχει ήδη στοχοποιηθεί αυτή την στιγμή από τα «ηλεκτρονικά πυρά» των χακτιβιστών Anonymous. Σύμφωνα με πληροφορία (η αξιοπιστία της οποίας ελέγχεται) που έφτασε στην συντακτική ομάδα πρίν απο λίγο, η ηλεκτρονική επίθεση εναντίον των υποδομών της ΔΕΗ έχει ήδη ξεκινήσει και θα πραγματοποιηθεί όπως ισχυρίζονται «λόγω της διαφθοράς που επικρατεί στον συγκεκριμένο οργανισμό«. Μέχρι αυτή …

την στιγμή η ιστοσελίδα ανταποκρίνεται κανονικά.

Αναμένουμε τις εξελίξεις σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και θα σας ενημερώσουμε άμεσα σύμφωνα με την ροή των πληροφοριών που λαμβάνουμε.

Update 1 [15/2/2012 – 02:35] Η ιστοσελίδα της ΔΕΗ επιβεβαιώνεται οτι ήταν τελικά στόχος ισχυρότατης κυβερνοεπίθεσης της ομάδας χακτιβιστών Anonymous. Όπως διαπιστώσαμε έπειτα απο πληροφορία αγνώστου που λάβαμε, τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 02:35 το πρωί. Παρακάτω μπορούμε να δούμε το σχετικό Screenshot από δικτυακή υπηρεσία που ελέγχει απο διαφορετικά μέρη του κόσμου αν η ιστοσελιδα είναι διαθέσιμη. Όπως μπορούμε να δουμε η ιστοσελίδα της ΔΕΗ δεν ήταν διαθέσιμη (45 Fail). Δείτε το σχετικό Screenshot:

Δείτε το σχετικό χαρακτηριστικό μήνυμα Tango Down σχετικά με την ΔΕΗ:
www.secnews.gr
Σχετικά με τις λεπτομέρειες της επίθεσης όπως τις λάβαμε από τον άγνωστο, μέλος της διεθνής χακτιβιστικής ομάδας: «Η επίθεση έγινε μέσω TCP, χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον 3000 hacked shells μέσα σε λιγότερο από 10 seconds».

www.secnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *