Xιλιάδες πολίτες στους δρόμους στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Απεργιακός “καύσωνας” σήμερα ενάντι στο πολυνομοσχέδιο

Με βασικό αίτημα να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει για σήμερα, Τρίτη 24ωρη γενική απεργία, καλώντας τους εργαζόμενους σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος…
Για τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Την ίδια ώρα θα γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη το ραντεβού των ΕΚΘ – ΕΔΟΚ έχει δοθεί στις 10:30 στις εγκαταστάσεις της ΕΤ3.

Λόγω της απεργίας, το επιβατικό κοινό θα αντιμετωπίσει προβλήματα κατά τις μετακινήσεις του με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Κανονικά θα λειτουργεί το Μετρό (μέχρι Δουκίσσης Πλακεντίας), το τραμ και ο ηλεκτρικός. Κλειστοί από το πρωί οι σταθμοί του Μετρό Ευαγγελισμός, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Προβλήματα θα υπάρξουν και στις πτήσεις.

Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς στην απεργία συμμετέχουν γιατροί και εργαζόμενοι σε αυτά, όπως επίσης και οι μονάδες πρόνοιας και ΕΚΑΒ.

Οι δήμοι είναι κλειστοί μέχρι και την Τετάρτη, ενώ ήδη παρατηρούνται προβλήματα με τα σκουπίδια.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και την Τετάρτη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος -ημέρα κατά την οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο, το οποίο οι δύο ομοσπονδίες χαρακτηρίζουν «ταφόπλακα για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας».

Η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε στο Σύνταγμα συλλαλητήριο ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο και το βράδυ της Δευτέρας, οπότε το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *