Σήμα κινδύνου από τα Παιδικά Xωριά SOS στην Κρήτη

Σήμα κινδύνου από εκατοντάδες παιδιά της Κρήτης. Τα Παιδικά Χωριά SOS αναγκάζονται να δραστηριοποιηθούν και στο νησί,
αφού αυξάνεται το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των Κρητικόπουλων που βρίσκονται στη… πόρτα του Κέντρου. Μάλιστα μέσα στην άνοιξη αναμένεται όπως αποκαλύπτει στην “ΚΡΗΤΗ TV”, ο διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS να λειτουργήσει σπίτι φιλοξενίας, προάγγελος της δημιουργίας του Χωριού και στο Ηράκλειο.

Ωστόσο ο η έκκληση τώρα γίνεται στις γυναίκες που θα μπορούν να εργαστούν ως ανάδοχες μητέρες και μάλιστα σε μία περίοδο που οι ανάγκες έχουν αυξηθεί. Στα Παιδικά Χωριά SOS φιλοξενούνται παιδιά των οποίων οι συνθήκες στις οικογένειες τους εκτός από οικονομικά είναι και κοινωνικά απαγορευτικές.

Ο διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS μιλά στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV” και αποκαλύπτει ότι στα Παιδικά Χωριά SOS που λειτουργούν στην υπόλοιπη Ελλάδα φιλοξενούνται συνολικά περίπου 200 παιδιά εκ των οποίων το 5% είναι Κρητικόπουλα.

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι στόχος είναι η δημιουργία σπιτιού φιλοξενίας στο Ηράκλειο με στόχο τα παιδιά αυτά να βρίσκονται κοντά στις οικογένειες τους ώστε να επιτευχθεί ευκολότερα ο στόχος που είναι η επιστροφή σε αυτές εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και οι προϋποθέσεις είναι οι καλύτερες δυνατές για την ανάπτυξη του παιδιού.

H οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έχει αυξήσει τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές αυτές, ωστόσο σημειώνεται ότι αυτό γίνεται γιατί έχουν αυξηθεί οι κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της κρίσης στους γονείς.

Το σπίτι φιλοξενίας αναμένεται να λειτουργήσει στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου τον Φεβρουάριο ωστόσο βασική προϋπόθεση είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος από γυναίκες που επιθυμούν να γίνουν ανάδοχες μητέρες.

Ποια είναι, όμως, τα βασικά κριτήρια: Να είναι ηλικίας από 35έως 45 ετών και να μην έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις, να επιθυμούν να μείνουν με τα παιδιά και να γνωρίζουν ότι πρόκειται για έμμισθη εργασία. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2810222610 και 210331661.

Στόχος εφόσον ξεκινήσει η λειτουργία του σπιτιού είναι να δημιουργηθεί άμεσα και το Παιδικό Χωριό SOS στην Κρήτη.

Της Νικολέτας Σφακιανάκη
Πηγή : Nέα Κρήτη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *