Πώς εξοπλίζεται η Xρυσή Αυγή

OΛΟΚΛΗΡΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ……
Με τη βούλα του νόμου εξοπλίζονται τα μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία εξασκούνται σε…

εβδομαδιαία βάση σε εγκαταστάσεις του Ελληνικού Στρατού, όπως το ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι και η Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη. Επιπλέον, τα μέλη των συλλόγων αυτών μπορούν κάθε έξι μήνες να αποκτούν νόμιμα ένα όπλο, χωρίς να υπόκεινται σε κανενός είδους έλεγχο από τις αστυνομικές αρχές.

Μέλη σκοπευτικών συλλόγων καταγγέλλουν πως οι σύλλογοι αυτοί απαρτίζονται αμιγώς από χρυσαυγίτες και έχουν ως εκπαιδευτές αστυνομικούς και στρατιωτικούς, ενώ αποκαλύπτεται πως υπάρχει διαθέσιμο ένα μεγάλο οπλοστάσιο εκατοντάδων πιστολιών και περιστρόφων, τα οποία φέρουν νόμιμα οι κάτοχοί τους, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί κανένας έλεγχος καταλληλότητας αυτών που τα διαθέτουν, τόσο από ιατρικής πλευράς όσο και από πλευράς ελέγχου του ποινικού τους μητρώου.

«Ουσιαστικά, μέσω συγκεκριμένων σκοπευτικών συλλόγων, μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν καταφέρει να αποκτήσουν πρόσβαση σε όπλα, αποφεύγοντας τη διαδικασία για άδεια οπλοφορίας μέσω της αστυνομίας, που είναι πιο χρονοβόρα, ενώ οι όροι χορήγησης των όπλων έχουν γίνει ιδιαίτερα αυστηροί», αναφέρει στο «Καρφί» στέλεχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Στα δύο αυτά στρατόπεδα λειτουργούν πεδία βολής για τον ελληνικό στρατό, που δίνονται όμως και στους σκοπευτικούς συλλόγους για την εκγύμναση των μελών τους.

Ανάλογα με τη δυναμική και τον αριθμό των μελών ενός σκοπευτικού συλλόγου, τα πεδία βολής των δύο στρατοπέδων παραχωρούνται από 1 έως 3 φορές την εβδομάδα.

Τα τελευταία 3-4 χρόνια, όπως αποκαλύπτουν στο «Καρφί» μέλη σκοπευτικών συλλόγων, έχουν εμφανιστεί στο προσκήνιο σύλλογοι οι οποίοι λειτουργούν ως πολύ κλειστά κλαμπ και τα μέλη τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αποκαλύπτουν τα ακροδεξιά τους πιστεύω.
«Στο σκοπευτήριο της Σχολής Ευελπίδων εμφανίστηκε τα τελευταία 3 χρόνια ένας σύλλογος με έδρα τον Πειραιά. Τα μέλη του συλλόγου, σε πλήρη αντιδιαστολή με τη λειτουργία των υπόλοιπων συλλόγων που γνωρίζουμε, εμφανίζονται ακόμη και με κοινό κώδικα ντυσίματος. Στολές παραλλαγής και μαύρα μπλουζάκια», αποκαλύπτει ο Γιώργος Σ., μέλος σκοπευτικού συλλόγου.

Για να γίνει κάποιος δεκτός από το συγκεκριμένο σύλλογο, περνά από συνέντευξη, ενώ για το φόβο εισχώρησης «ασχέτων» με το σύλλογο, τις ώρες που τα μέλη του εξασκούνται στο πεδίο βολής, υπάρχει ομάδα περιφρούρησης, που απαγορεύει την είσοδο σε όποιον δεν ανήκει στο σύλλογο. Την ομάδα περιφρούρησης, σύμφωνα με καταγγελίες μελών άλλων σκοπευτικών συλλόγων που εμποδίστηκαν να εισέλθουν στο πεδίο βολής, αποτελούν αστυνομικοί. Εκπαιδευτές του συλλόγου είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί αλλά και αστυνομικοί.

Μπορούν να έχουν νομότυπα 7-8 περίστροφα

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, το μέλος του σκοπευτικού συλλόγου μπορεί σε έξι μήνες από την εγγραφή του να αποκτήσει, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες, το πρώτο του όπλο, το οποίο είναι υποχρεωτικά 22άρι. Αποτελεί κοινό μυστικό μεταξύ των σκοπευτικών συλλόγων πως γιατροί αναλαμβάνουν να χορηγούν βεβαιώσεις υγείας των σκοπευτών, χωρίς να έχουν δει τους «εξεταζόμενους» ούτε στη φάτσα. Ενώ το τυπικό που απαιτείται για τη συμμετοχή του σκοπευτή σε 10 αγώνες καλύπτεται με 10 επισκέψεις στο πεδίο βολής, που «ονομάζονται» αγώνες.
Ύστερα από 6 μήνες, ο σκοπευτής παίρνει με την ίδια διαδικασία και χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο και δεύτερο όπλο 22άρι, ή μπορεί να διαλέξει και μεγαλύτερου διαμετρήματος, όπως τα αγαπημένα στους κύκλους των αστυνομικών και στρατιωτικών 9άρια. Στους 18 μήνες μπορεί να έχει δύο 22άρια και ένα 9άρι ή ένα 45άρι, και ούτω καθεξής.

«Μέλη αυτών των συλλόγων μπορούν με βάση το νόμο να διαθέτουν σε διάστημα 3 ετών 7-8 πιστολια ή περίστροφα, τα οποία κατέχουν νομότυπα, αλλά ουσιαστικά χωρίς έλεγχο. Έχουν δημιουργηθεί οπλοστάσια ολόκληρα, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα η ζήτηση για όπλα αυτών των διαμετρημάτων», αναφέρει μέλος σκοπευτικού συλλόγου της Αθήνας.

Εξασκούνται σε πολεμικά σενάρια

Ίδιους όρους λειτουργίας με το σύλλογο του Πειραιά εφαρμόζουν δύο ακόμη σύλλογοι οι οποίοι εξασκούνται στο πεδίο βολής του ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι, όπως προκύπτει από μαρτυρίες μελών άλλων σκοπευτικών συλλόγων. Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές που στα πεδία βολής πέρασαν και όπλα μεγαλύτερου διαμετρήματος, ή ακόμη και αυτόματα, με τα οποία εξασκούνται τα μέλη των εν λόγω συλλόγων. Άλλωστε, δεν γίνεται κανένας έλεγχος σε όσους μπαίνουν στα πεδία βολής από πλευράς στρατού.
Για τους καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στη Χρυσή Αυγή, η εποχή που τα μέλη της έφτιαχναν με δικά τους έξοδα και γνώσεις αυτοσχέδια όπλα και ασπίδες έχει παρέλθει.

Πλέον, σε πίστες paintball, τα μέλη της εξασκούνται σε διάφορα σενάρια. Από ανταρτοπόλεμο μέσα σε πόλη, κατάληψη κτιρίων, όπως συμβαίνει σε εγκαταλελειμμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στο Μεγάλο Πεύκο και τον Ασπρόπυργο, μέχρι στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας σε δασική περιοχή. Στα σενάρια αυτά χρησιμοποιούνται τα ειδικά όπλα για το paintball. Στα πεδία βολής όμως του στρατού έρχεται η εξάσκηση με τα πραγματικά όπλα.

Toυ Στέλιου Βραδέλη

www.tokarfi.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *