Το σήμα κινδύνου του Χρίστου Βερελή από το 2008 για την οικονομία και την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ

Ο Χρίστοs Βερελής από το 2008 προειδοποιούσε για την καταστροφή που ελλοχεύε στην ελληνική οικονομία και ζητούσε υπερκομματικό υπουργό οικονομίας για να αποτραπεί η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ…

Πέντε χρόνια πριν, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής «τάραζε τα νερά» προτείνοντας με συνεντεύξεις του εκείνη την περίοδο (στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και τους ραδιοσταθμούς Flash και City) τον ορισμό «υπερκομματικού» υπουργού Οικονομικών, ο οποίος, με την υποστήριξη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, θα αναλάμβανε να οδηγήσει την οικονομία στην έξοδο από την κρίση.

Αιτιολογώντας την πρότασή του, ο κ. Βερελής είχε επισημάνει τότε ότι… με την τοποθέτηση υπερκομματικού υπουργού Οικονομικών :”Θα δοθεί ένα σήμα προς τη διεθνή κοινότητα, ότι η Ελλάδα κάνει μια στροφή προς την οικονομική σταθερότητα για να μην έχουμε κατάρρευση και οδηγηθούμε στο ΔΝΤ “, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε μια από τις τότε παρεμβάσεις του.

Είχε προτείνει την τοποθέτηση Υπουργού Οικονομίας απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που θα ήταν μια ανεξάρτητη υπερκομματική προσωπικότητα, η οποία και θα προωθούσε μια συμφωνημένη οικονομική πολιτική για την έξοδο της χώρας από την κρίση στην οποία την έφερε η πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για μια συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων στα θέματα οικονομίας με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, για να αποκαταστήσει η χώρα τη διεθνή της οικονομική αξιοπιστία.

Η πρότασή του, ως γνωστόν, δεν έγινε αποδεκτή. Και δυστυχώς για όλους, η πρόβλεψη του περί κατάρρευσης της οικονομίας και υπαγωγής στο ΔΝΤ επιβεβαιώθηκε με τον πλέον δραματικό τρόπο.

Ουδείς ήθελε να ακούσει την αλήθεια εκείνη την περίοδο και πολύ περισσότερο ουδείς ήταν διατεθειμένος από τους τότε Πρωθυπουργό και αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει το παραμικρό.

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=1298

https://diktyon.wordpress.com/2008/12/19/%CE%BF-%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1/

Την πρόταση του αυτή ο Χρίστος Βερελής την είχε διατυπώσει και κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού το 2008

Δείτε το σχετικό Βίντεο

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *