Ο Στουρνάρας αποσύρει τη φορολόγηση χωραφιών, μετά το αντάρτικο των 24

Ανέκρουσε πρύμναν η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων μετά από το “αντάρτικο” 24 Βουλευτών της ΝΔ, υπό τον Ιορδάνη Τζαμτζή, οι οποίοι υπέβαλαν επερώτηση για την υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων. Το οικονομικό επιτελείο έσπευσε…
να πάρει πίσω τη σχετική αναφορά, μετά από παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, τροποποιώντας όμως το σύνολο των εσόδων που προσδοκά και χάνοντας τον στόχο.

Η μη φορολόγηση των χώρων αυτών, ήταν ένα βασικό αίτημα των αγροτών στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Στη διευκρινιστική ανακοίνωσή του -αργά το βράδυ της Τρίτης- το υπουργείο Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων αναφέρει ότι:

«Το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι στο νέο νομοσχέδιο για τα ακίνητα (ΕΝΦΑ) οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κλπ) δεν πρόκειται να φορολογηθούν».

Οι 24 βουλευτές της Ν.Δ χαρακτήριζαν «άδικη» τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων, όπως αυτή προβλέπεται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου και μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «η υπερφορολόγηση θα εμποδίσει την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας».

Όπως ανέφεραν στο κείμενο της ερώτησης, δεδομένου ότι τα αγροτεμάχια καλλιεργούνται, η επιβάρυνσή τους από τους συντελεστές φορολόγησης είναι υπερβολική, και καταθέτουν σειρά παρατηρήσεων και προτάσεων.

sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *