Στα επόμενα 24ωρα φεύγει το μαύρο από την ΕΡΤ

Το πιθανότερο την Τετάρτη θέλει να βάλει η κυβέρνηση τέλος στο μαύρο στις τηλεοπτικές δημόσιες συχνότητες (χωρίς να αποκλείεται και η Τρίτη που όμως συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες).
Η εκπομπή του σήματος θα γίνει μέσω πολυπλεξίας και ψηφιακών συχνοτήτων της Digea, ανέφεραν στα «ΝΕΑ» κύκλοι της κυβέρνησης…

Δεν έγινε αναφορά σε ραδιοφωνικές μεταδόσεις διότι προτεραιότητα φαίνεται να δίδεται στην τηλεοπτική εικόνα.

Το πρόγραμμα που θα εκπέμπεται θα είναι απλό στην αρχή (χωρίς να προσδιορίζεται πόσο θα κρατήσει αυτή η «αρχή») και -μέχρι να γίνουν προσλήψεις για τον φορέα που θα λειτουργήσει στο μεταβατικό στάδιο και ως την έναρξη των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων της ΝΕΡΙΤ- θα μεταδίδονται ειδήσεις μεσω κρόουλ (crawl) από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ταινίες, σίριαλ και ντοκιμαντέρ «από προσβάσιμο αρχειακό υλικό».

Η εκκίνηση του μεταβατικού φορέα σε αυτό το στάδιο δεν θα γίνει με το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, αποσαφηνίστηκε από την πλευρά της κυβέρνησης.

Δηλαδή το τηλεοπτικό σήμα δε θα εκπέμπεται από πομπούς της ΕΡΤ και το πρόγραμμα δεν θα βγαίνει από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ή άλλο κτίριό της.

Στην πορεία όμως, ανέφεραν οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι, θα γίνουν προσλήψεις με τη διαδικασία στην οποία έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη τις προηγούμενες ημέρες ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, δηλαδή με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που θα ανανεώνονται για όσο χρειαστεί και πάντως μέχρι τη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ Α.Ε..

Στο μεταξύ ο ειδικός διαχειριστής που έχει ορίσει το υπουργείο Οικονομικών, Γκίκας Μάναλης, για την ΕΡΤ («Δεν ανέλαβα με εντολή να κλείσω την ΕΡΤ. Δεν εργάζομαι προς την κατεύθυνση της συρρίκνωσης της εταιρείας», είχε δηλώσει ως διευθύνων σύμβουλός της πριν από 45 ημέρες) έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση συμβάσεων της ΕΡΤ με τρίτους για μετάδοση αθλητικών γεγονότων ώστε το δημόσιο να μην έχει απώλεια εσόδων και συνέπειες από τη μονομερή ρήξη συμβολαίων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *