Στις 25 Μαϊου 2014 -πιθανότατα- οι Δημοτικές εκλογές, αλλά και οι Ευρωεκλογές

Στα τέλη Μαϊου του 2014 και συγκεκριμένα στις 25 Μαϊου προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, να διεξάγει τις Ευρωεκλογές αλλά και τις δημοτικές εκλογές. Στο τραπέζι των συζητήσεων που ξεκίνησαν ήδη, έχει μπεί η διαχείριση της….

“ψήφου οργής” που είναι βέβαιο ότι θα εκδηλωθεί στις ευρωεκλογές, που είναι κατά παράδοση πιό χαλαρές, οπότε η τρικομματική προσανατολίζεται στην ταυτόχρονη διεξαγωγή τους με τις αυτοδιοικητικές, στις οποίες ευελπιστεί να καταγράψει νίκες έναντι κομμάτων που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, του να καταγραφούν νίκες υποψηφίων προερχόμενων από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης και να αποφευχθούν νίκες υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ αλλά κυρίως να μην υπάρξει δήμαρχος προερχόμενος από τη Χρυσή Αυγή, τέθηκε ξανά το θέμα Μπουτάρη για τη Θεσσαλονίκη. Think tank εκδοτών, προτείνει να στηρίξει η Ν.Δ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, ώστε να πιστωθεί μια νίκη, αφού μυστικές και φανερές δημοσκοπήσεις, δείχνουν ιδιαίτερη δυναμική στο ενδεχόμενο να περάσει στον δεύτερο γύρο, υποψήφιος της Χρυσής Αυγής.

Η μάχη της Θεσσαλονίκης θα είναι η πιo ενδιαφέρουσα και θα καταδείξει τον πολυκερματισμό της κεντροδεξιάς – δεξιάς, σε όφελος του Γ. Μπουτάρη, που θα προβληθεί ως το ανάχωμα στη Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα να σύρει τη Ν.Δ. στην υποστήριξή του.
Αυτά είναι τα πρώτα σενάρια, τα οποία στηρίζει “με χίλια” το εργολαβοπολιτικό εκδοτικό κατεστημένο και οι πληροφορίες του taxalia δεν επιδέχονται αμφισβήτησης !
Θα τα διαβάσετε άλλωστε κι εσείς το επόμενο διάστημα στις εφημερίδες “Καθημερινή” (το δημοσιογραφικό όργανο του Γιάννη Μπουτάρη), “Εθνος” και “Τα Νέα”.

Στο ενδεχόμενο στήριξης Μπουτάρη από τη ΝΔ, “βγάζει σπυριά” η τοπική οργάνωση των γαλάζιων όμως, οπότε το παιχνίδι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Βεβαίως, όλοι οι υπολογισμοί γίνονται θεωρώντας ως δεδομένη την “κομματική” ψήφο στις δημοτικές εκλογές. Πιστεύουν δηλαδή στα κόμματα, ότι με τη βοήθεια των ΜΜΕ, οι ψηφοφόροι θα μαντρωθούν, θα αγνοήσουν το “ποιόν” και την ικανότητα των υποψηφίων και θα ψηφίσουν καθ΄υπόδειξιν.
Οψόμεθα…

taxalia.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *