Τρεις συλλήψεις στην Κάλυμνο για έμβασμα-«μαϊμού» 650 εκατ. ευρώ

Tρία άτομα συνελήφθησαν στην Κάλυμνο για απόπειρα κακουργηματικής απάτης σε βάρος τράπεζας καθώς επιχείρησαν να πιστώσουν σε τραπεζικό λογαριασμό εικονικό διεθνές έμβασμα αλλοδαπής τράπεζας ύψους 650 εκατ. ευρώ.
Κάλυμνος
Tρία άτομα συνελήφθησαν στην Κάλυμνο για…
απόπειρα κακουργηματικής απάτης σε βάρος τράπεζας καθώς επιχείρησαν να πιστώσουν σε τραπεζικό λογαριασμό εικονικό διεθνές έμβασμα αλλοδαπής τράπεζας ύψους 650.000.000 ευρώ.

Η σύλληψή τους έγινε από αστυνομικούς του Α.Τ. Καλύμνου, σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τρία άτομα: έναν υπήκοο Γερμανίας 63 ετών, έναν υπήκοο Ρουμανίας 60 ετών και έναν ημεδαπό 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν αντιπρόσωπος τραπεζικού καταστήματος κατήγγειλε προχθές στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ότι μετά από έλεγχο που διενήργησε η τράπεζα, σχετικά με ηλεκτρονική εντολή πίστωσης μεγάλου χρηματικού ποσού σε λογαριασμό με δικαιούχο τον 63χρονο, προέκυψε ότι αυτή ήταν πλαστή.

Συγκεκριμένα η εντολή πίστωσης αφορούσε εικονικό διεθνές έμβασμα αλλοδαπής τράπεζας, ύψους 650.000.000 ευρώ, ενώ ο λογαριασμός πίστωσης του εμβάσματος τηρούνταν σε τραπεζικό υποκατάστημα της Καλύμνου.

Επιπλέον, από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι στις 26 Φεβρουαρίου οι κατηγορούμενοι είχαν επισκεφτεί το υποκατάστημα της Καλύμνου, προκειμένου να ενημερωθούν για την τύχη του εμβάσματος, επανυποβάλλοντας φωτοαντίγραφο της συγκεκριμένης εντολής πίστωσης.

Αμεσα ενημερώθηκε για την υπόθεση το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες συνέλαβε χθες το μεσημέρι τους τρεις κατηγορούμενους την ώρα που έβγαιναν από την τράπεζα, την οποία είχαν επισκεφτεί εκ νέου για τον ίδιο λόγο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: in.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *