Κόρινθος:Πάγωσαν οι εργασίες στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ

Το φωτογραφικό άλμπουμ Πρεδάρη επιστρατεύει ο Δήμος Κορινθίων για να ξεμπλοκάρει την διαδικασία αποδεικνύοντας στην υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων πως η μάντρα δεν αποτελεί τέτοιο και να συνεχίσει την ανάπλαση στο χώρο που προς το παρόν έχει παγώσει. Και πριν προλάβει να πει «δόξα σοι ο Θεός» και πάλι «Βοήθα Παναγία μου»…

το έγγραφο από την Υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων που έφτασε στο Δήμο Κορινθίων πριν από τις γιορτές, ήταν η αρχή μιας νέας περιπέτειας για την δημοτική αρχή, αυτή τη φορά με αντικείμενο αναφοράς την ανάπλαση στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ και συγκεκριμένα την μάντρα –έκτρωμα η οποία έχει σήμερα σχεδόν στο σύνολό της κατεδαφιστεί.

 «Έγιναν ενστάσεις , ενημερώθηκε η υπηρεσία πως η μάντρα είναι μνημείο και έτσι ήρθε έγγραφο στο Δήμο να σταματήσουμε τις εργασίες» αναφέρει ο Δήμαρχος Κορινθίων ο οποίος βλέπει το μεγαλόπνοο σχέδιο του για την περιοχή του σταθμού, όχι να αναιρείται, αλλά να κωλυσιεργείτε επι της παρούσης αφού ο Δήμος θα πρέπει να αποδείξει πως οι αιτιάσεις που κατετέθησαν από την πλευρά των πολιτών δεν έχουν απολύτως καμία βάση και πως η μάντρα δεν ήταν τίποτε άλλο παρά σημείο τρωκτικών , βρωμιάς και ένα τείχος που δεν επέτρεπε σε όσους κινούνταν στην λεωφόρο Αθηνών να δουν το παραλιακό μέτωπο της πρωτευούσης.

Ο Δήμος Κορινθίων προκειμένου να αποδείξει πως η μάντρα δεν είναι νεώτερο μνημείο έχει επιστρατεύσει μεταξύ άλλων το φωτογραφικό άλμπουμ του κυρίου Πρεδάρη (φωτό) στο οποίο απεικονίζεται η μάντρα στο διάβα των χρόνων, μάντρα η οποία δεν μετρά περισσότερα από 70 χρόνια ζωής. «Δυστυχώς οι εργασίες έχουν σταματήσει μετά από το έγγραφο της Υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων.

 Ο Δήμος θα ξεμπλοκάρει την διαδικασία και θα συνεχίσει το έργο της ανάπλασης , ωστόσο αυτή η διαδικασία θα μας καθυστερήσει τουλάχιστον 20 ημέρες, δεδομένης της εορταστικής περιόδου που η Διοίκηση δεν λειτουργεί κανονικά» επεσήμανε ο Αλέξανδρος Πνευματικός.
Εν αναμονή λοιπόν της δικαίωσης του Δήμου και την συνέχιση της ανάπλασης στον παλιό σταθμό , ανάπλαση η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την διατήρηση του κτιρίου και την μεταφορά υπηρεσιών του Δήμου σε αυτό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *