Σχέδιο 6 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταπολέμηση της ανεργίας

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν συμφωνία σχετικά με τις πρωτοβουλίες για τη μείωση της ανεργίας μεταξύ των νέων και την ευκολότερη χορήγηση δανείων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο…
Οι ηγέτες παρουσίασαν ένα σχέδιο ύψους 6 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της επαγγελματικής απασχόλησης μεταξύ των νέων, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ το ποσό αυτό θα αυξηθεί στη συνέχεια στα 8 δισ. ευρώ.


Οι ηγέτες της ΕΕ ενέκριναν μέτρα που αποσκοπούν στο να «αποδεσμευτεί η χορήγηση δανείων» σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν «την ψυχή της οικονομίας», τόνισε ο Μπαρόζο.

Ανακοινώνοντας την είδηση, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε πως το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ύψους τουλάχιστον έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων θα ωφελήσει 300.000 νέους στη Γαλλία και το ποσό του προγράμματος που θα διατεθεί είναι 600 εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μόνο στις περιοχές της Γαλλίας “όπου το ποσοστό ανεργίας των νέων ξεπερνά το 25% του ενεργού πληθυσμού κάτω των 25 ετών”, διευκρίνισε.

Συμφωνία χρήσης των διαρθρωτικών ταμείων

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Πέμπτη να χρησιμοποιήσουν τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για την ενίσχυση του δανεισμού σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης, κυρίως στις χώρες της νότιας Ευρώπης, οι οποίες μαστίζονται από την ύφεση.

Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, η ΕΕ θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ανακάμψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σλοβενία, ώστε να είναι δυνατή η αποπληρωμή των χρεών, ωστόσο οι τράπεζες, οι οποίες προσπαθούν να καλύψουν τη ζημιωμένες κεφαλαιακές τους βάσεις, αποδεικνύεται ότι διστάζουν να δανείσουν σε επιχειρήσεις.

Η ελπίδα είναι ότι βοηθώντας τις τράπεζες να παρέχουν περισσότερες και φθηνότερες πιστώσεις, οι επιχειρήσεις στις χώρες αυτές θα ξεκινήσουν να προσλαμβάνουν προσωπικό και θα ενισχυθεί η παραγωγή, ούτως ώστε να ανακάμψει η οικονομία.

Συμφωνία και για τον προϋπολογισμό 2014 – 2020

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν, τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό 2014-2020 της ΕΕ, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

“Είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε να προγραμματίσουμε τα έξοδα προκειμένου να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας σχετικά με την ανάπτυξη και την απασχόληση”, δήλωσε από τις Βρυξέλλες η Μέρκελ .

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *