Μεγάλη απάτη με πιστωτικές κάρτες

Κατηγορίες κατά 18 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα απάτης με πιστωτικές κάρτες απήγγειλλαν οι Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών.


 Η συμμορία η οποία κρυβόταν πίσω από την απάτη χρησιμοποίησε τουλάχιστον 7.000 πλαστές ταυτότητες προκειμένου να αποκτήσει περισσότερες από 25.000 πιστωτικές κάρτες, με τους ερευνητές να κάνουν λόγο για ζημίες ύψους τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2007.

Οι απατεώνες δημιούργησαν περίπου 1.800 ψεύτικες διευθύνσεις επικοινωνίας και πλαστούς λογαριασμούς ΔΕΚΟ προκειμένου να εξαπατήσουν τις εκδίδουσες τράπεζες. Στη συνέχεια, έχοντας αποκτήσει τις πιστωτικές κάρτες, ξεκινούσαν μία σειρά μικρών αγορών τις οποίες εξοφλούσαν άμεσα προκειμένου να αυξήσουν το πιστωτικό τους όριο.

Δεν δίσταζαν μάλιστα να αποστείλουν ψεύτικες εκθέσεις σε εταιρείες που αξιολογούν την πιστοληπτική ικανότητα των κατόχων καρτών, προκειμένου να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τα όρια των πιστωτικών τους.

Μόλις τα πιστωτικά όρια αυξάνονταν, οι απατεώνες ζητούσαν μεγάλα δάνεια ή υπερχρέωναν τις κάρτες τους, δίχως ποτέ να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Η απάτη ξεκίνησε το 2007, με τους κακοποιούς να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε 28 πολιτείες και να στέλνουν εμβάσματα σε Πακιστάν, Ινδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Καναδά, Ρουμανία, Κίνα και Ιαπωνία.

 skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *