Στο εδώλιο νεφροπαθείς για απάτη

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκονται σήμερα 17 νεφροπαθείς από το Ηράκλειο, που για τουλάχιστον έναν χρόνο εισέπρατταν από το ΙΚΑ χρήματα για μετακινήσεις που δεν έκαναν.

Σε έλεγχο από το ΙΚΑ διαπιστώθηκε ότι….
οι 17 είχαν δηλώσεις ψευδείς διευθύνσεις διαμονής εκτός Ηρακλείου, προκειμένου να εισπράττουν χρήματα για τις μετακινήσεις με ταξί… Μόνο που κάποιες λεπτομέρειες τους πρόδωσαν…

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, για το διάστημα από τον Ιούλιο του 2009 ως τον Οκτώβρη του 2010, οπότε αποκαλύφθηκε η απάτη, οι νεφροπαθείς προσκόμιζαν αποδείξεις από ταξί, όμως οι ώρες μετακίνησης που αναγράφονταν στις αποδείξεις … καμία σχέση δεν είχαν με τις ώρες που γίνονται οι αιμοκαθάρσεις.

Σύμφωνα με το διευθυντή του ΙΚΑ Ηρακλείου, Νίκο Ροκαδάκη, καθένας από τους νεφροπαθείς εισέπραττε μηνιαίως ποσό, ύψους 2.500-3.000 ευρώ, με τη συνολική ζημιά για το ΙΚΑ να ανέρχεται στο ποσό των 300.000 ευρώ περίπου.

Όσο για το προηγούμενο διάστημα, … το νομικό πλαίσιο τους έσωσε, καθώς πριν τον Ιούλιο του 2009, οι οδηγοί ταξί δεν υποχρεούνταν να εκδίδουν αποδείξεις, επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου…

Στο “σκαμνί” του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, μαζί με τους 17 νεφροπαθείς, κάθονται και επτά οδηγοί ταξί που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *