Σύλλογος Εργαζομένων Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ: Τελική Ευθεία

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» θεωρεί απαράδεχτη και πραξικοπηματική, την αντισυνταγματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία μπορεί να διαλυθεί και να συγχωνευτεί οποιοσδήποτε δημόσιος φορέας, βάζοντας σε πραγματικό κίνδυνο τις δομές του κράτους, αλλά και ορίζοντας την μοίρα χιλιάδων εργαζομένων….
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης, και κρούομε τον κώδωνα του κίνδυνου και για άλλους χρήσιμους φορείς, απαραίτητους στην κοινωνία, οι οποίοι έχουν ήδη μπει στο στόχαστρο των κυβερνήσεων αρκετές φορές, όπως είναι και τα Ερευνητικά Κέντρα.

Γνωρίζουμε καλά πλέον ότι ποτέ δεν υπήρχε πρόθεση ή επιθυμία να γίνει πραγματική διαβούλευση για την βελτίωση αυτών των δομών, ποτέ δεν έγινε σοβαρός προγραμματισμός, και δεν υπήρχε όραμα, αλλά μόνο υπήρχαν μικροκομματικά, αλλά και εσωτερικά μικροσυμφέροντα που όριζαν την τύχη αυτών των φορέων, με αποτέλεσμα στα Ερευνητικά Κέντρα να έχουν πραγματοποιηθεί πολλάκις, αιφνίδιες συγχωνεύσεις και καταργήσεις, έχοντας δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων, και στην έρευνα που πραγματοποιείται, όπως, πάρα πολύ καλά γνωρίζουμε και για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Θεωρούμε ότι η δημιουργία τέτοιας απόλυτης εξουσίας πάνω στις δομές του κράτους, χωρίς να υπάρχει διαβούλευση, παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο, αγνοώντας τις ανάγκες τις κοινωνίας, της οικονομίας, και του κράτους, είναι άκρως επικίνδυνες για την ίδια την Δημοκρατία, και όποιος την προκαλεί θα πρέπει να λογοδοτήσει άμεσα στη δικαιοσύνη.

Πρέπει όλοι πλέον να συνειδητοποιήσουμε ότι η κρίση, η ύφεση, η τεράστια ανεργία, οι μαζικές απολύσεις στον Ιδιωτικό τομέα, και τώρα πλέον και στο Δημόσιο, είναι καθαρά αποτέλεσμα πολιτικών που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση. Εκεί βρίσκεται και η πραγματική ευθύνη του ψηφοφόρου. Η συνέπειες όλων αυτών των αποφάσεων βαραίνουν όλους μας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *