Οδηγίες προς τους πολίτες λόγω της πυρκαγιάς στη Β ΒΙΠΕ Βόλου

Η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων συνιστά στους εργαζόμενους και κατοίκους περιοχών….

που τυχόν επηρεάζονται από ατμοσφαιρική ρύπανση και δυσοσμία λόγω πρόκλησης νέφους από αιωρούμενα σωματίδια εκ πυρκαϊάς, τα παρακάτω προληπτικά μέτρα:…

1. Οι πολίτες δεν θα πρέπει να προσέρχονται μέσα σε ακτίνα που θα ορισθεί από την πυροσβεστική Υπηρεσία.

2. Τυχόν εργαζόμενοι που κινούνται μέσα σε ακτίνα που θα ορισθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία θα πρέπει να εργάζονται με μάσκα και στολή προστασίας.

3. Θα πρέπει να αποφεύγονται κατά την διάρκεια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και χαρακτηριστικής οσμής οι άσκοπες μετακινήσεις σε ανοικτούς χώρους .

4. Κατά την διάρκεια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και χαρακτηριστικής οσμής θα πρέπει οι πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

5. Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να δοθεί σε νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και ασθενείς, ειδικά πάσχοντες από καρδιοαναπνευστικά νοσήματα και σε ενοχλήσεις τους θα πρέπει να διακομίζονται στο νοσοκομείο, όπως και κάθε πολίτης με δυσφορία.

6. Φρούτα και λαχανικά θα πρέπει να πλένονται καλά πριν καταναλωθούν.

7. Αντικείμενα χρήσης και ανοικτοί χώροι διαβίωσης θα πρέπει να εκπλένονται επαρκώς, όπως και εκτεθειμένα μέρη του σώματος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *