Μέρκελ και Γκάμπριελ θα κυβερνήσουν στη Γερμανία

Συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατικών και Σοσιαλδημοκρατών


Συμφωνία επί της αρχής Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, στη Γερμανία επιτεύχθηκε την Πέμπτη κατά τον τρίτο γύρο των διαπραγματεύσεων, για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού…

Οι επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) υποστήριξαν ομόφωνα την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με τι iefimerida μιλώντας μετά την ολοκλήρωση του τρίτου γύρου των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των δύο κομμάτων, ο Γκάμπριελ σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση της προγραμματικής συμφωνίας, που θα οδηγήσει πλέον στο σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού αναμένεται να ξεκινήσουν την προσεχή Τετάρτη.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών και πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ επιβεβαίωσε την πιθανότητα να ξεκινήσουν την Τετάρτη οι διαπραγματεύσεις. Λεπτομέρειες της κατ’ αρχήν συμφωνίας (κατώτατος μισθός, διανομή υπουργείων κλπ.) δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *