Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες «κλέβουν» φόρους στην Ελλάδα. Ερευνες ΣΔΟΕ

Μεγάλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες καταστρατηγολύν συστηματικά την ελληνική φορολογική νομοθεσίας και “¨κλέβοτν” φόρους από το ελληνικό Δη,όσιο, υποτιμολογώντας τα οχήματα που παραδίδουν στις εδώ θυγατρικές και στις αντιπροσωπείες τους.

Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούν τα ευρήματα εξονυχιστικών ελέγχων που διενεργεί το ΣΔΟΕ στις ….
εταιρίες-αντιπροσώπους της Mercedes, της Opel και της .

Οπως διαπιστώνεται, στα τιμολόγια πώλησης από τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες προς τις εδώ θυγατρικές και τους αντιπροσώπους τους εμφανίζονται χαμηλές εργοστασιακές τιμές. Ετσι, όλες οι φορολογικές επιβαρύνσεις που υπολογίζονται με βάση τις εργοστασιακές τιμές (ΦΠΑ, φόρος πολυτελείας κλπ) είναι χαμηλότερες και το Δημόσιο χάνει έσοδα.

Οι έρευνες ‘εχουν αρχίσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Γγια τα πρώρα πορίσματα έχουν ενημερωθεί ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι οικονομικοί υπουργοί, οι οποίοι μπορούν να τα “αξοποιήσουν” σε επαφές και διαπραγματεύσεις με τη γερμανική κυβέρνηση. Επισημαίνεται ότι το Βερολίνο – και προσωπικά η καγκελάριος Μέρκελ – έχουν δείξει πολλές φορές μεγάλο ενδιαφέρον για την προσατασία των συμφερόντων γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Το θέμα των ελέγχων του ΣΔΟΕ απεκάλυψε το περιοδικό Spiegel, αναφέροντας ότι οι ελληνικές φορολογικές ρχές βρίσκονται στα ίχνη μεγάλης φορολογικής απάτης από γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων απευθύνθηκε στον διευθυντή ελέγχων του ΣΔΟΕ Θ. Φλωράτο, ο οποίος επιβεβαίωσε το δημοσίευμα και είπε ότι «οι έρευνες συνεχίζονται».

sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *