Υπεραμύνεται των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας του ο Νετανιάχου

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υπεραμύνθηκε των ενεργειών των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ και τόνισε πως η ασφάλεια της χώρας αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για το σάλο που έχει ξεσπάσει σχετικά με την υπόθεση του «Κρατούμενου Χ»…

Στις υπηρεσίες πληροφοριών πρέπει να «επιτραπεί να εργάζονται ήσυχα ώστε να συνεχίσουμε να ζούμε με ασφάλεια και ηρεμία», είπε ο Νετανιάχου απευθυνόμενος στους υπουργούς της κυβέρνησής του κατά την διάρκεια ενός υπουργικού συμβουλίου στην Ιερουσαλήμ.

Ένας τηλεοπτικός σταθμός της Αυστραλίας μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Κρατούμενος Χ —η ταυτότητά του παρέμενε απόρρητη— λεγόταν Μπεν Ζίγκιερ και ότι ήταν ένας Αυστραλός μετανάστης στο Ισραήλ που φέρεται να είχε ενταχθεί στις τάξεις της Μοσάντ, της υπηρεσίας κατασκοπείας, πριν φυλακιστεί σε απόλυτη απομόνωση και αυτοκτονήσει τον Δεκέμβριο του 2010.

Το Ισραήλ, αν και κάποια στιγμή παραδέχθηκε ότι υπήρχε αυτός ο κρατούμενος και επιβεβαίωσε την αυτοκτονία του, δεν τον κατονόμασε, ούτε έχει αποκαλύψει ως σήμερα για ποιον λόγο είχε φυλακιστεί.

Ο Νετανιάχου, που δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον Ζίγκιερ, είπε πως «η υπερπροβολή των ενεργειών των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών ενδέχεται να βλάψει, μερικές φορές πολύ σοβαρά, την κρατική ασφάλεια».

«Επομένως, σε οποιαδήποτε συζήτηση, το εθνικό συμφέρον της ασφάλειας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα και στην πραγματικότητα που ζει το Κράτος του Ισραήλ, αυτό πρέπει να είναι ένα κύριο συμφέρον», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η φυλάκιση του Ζίγκιερ συνοδεύτηκε από την πλήρη απαγόρευση δημοσίευσης οποιασδήποτε πληροφορίας για την υπόθεση στο Ισραήλ και οι αρχές αρχικά προσπάθησαν να εμποδίσουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας όταν αυτά θέλησαν να μεταδώσουν τα ευρήματα του Αυστριακού τηλεοπτικού σταθμού.

Λεπτομέρειες για τη φυλάκιση και το θάνατο του Ζίγκιερ δεν έχουν ακόμα δημοσιευτεί, αλλά ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν σήμερα πως οι αρχές ίσως αποκαλύψουν στοιχεία στο πλαίσιο μιας έρευνας για το θάνατό του.

Πηγή: protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *