Πιο «καυτό» δεν γίνεται!

Αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών που εκφράζουν επιφυλάξεις για επιμέρους ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου και προειδοποιούν ότι δεν θα το ψηφίσουν…

 Συνολικά δώδεκα βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν δηλώσει ότι διαφωνούν με τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει γνωστές. Οι σημαντικότερες εξακολουθούν να αφορούν το γάλα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ανέφερε χθες ότι συντάσσεται με την πρόταση των αγελαδοτρόφων οι οποίοι έκαναν ένα βήμα πίσω και επανέλαβε ότι αν η ρύθμιση κατατεθεί όπως την γνωρίζει τότε θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση.

Μεταξύ των βουλευτών υπάρχει δυσαρέσκεια και γιατί δεν τους έχουν ενημερώσει πότε θα πάρουν το κείμενο του νομοσχεδίου. Εις εκ των διαφωνούντων έλεγε με χιούμορ: «θα γίνει σαν το ανέκδοτο με τον γρύλο, θα μας αναγκάσουν να καταψηφίσουμε και να μην ξέρουμε τι καταψηφίζουμε».

Στο ΠΑΣΟΚ γίνονται συσκέψεις και διαβουλεύσεις των οργάνων προκειμένουν να πεισθούν οι βουλευτές να άρουν τις επιφυλάξεις τους. Στη ΝΔ το θέμα χειρίζεται η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με πιο επιθετικό τρόπο. Ενώ δεν είχε γίνει μέχρι χθες καμία συνάντηση με τους βουλευτές ο υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι οι ρυθμίσεις για το γάλα και τα άλλα ανοικτά θέματα έχουν στόχο να μειωθούν οι τιμές στον καταναλωτή.

 Την ίδια ώρα όμως έκανε συνάντηση με τον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο των ιδιοκτητών ταξί ο οποίος μετά ανέστειλε τις κινητοποιήσεις. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που διά του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου δήλωσε ότι «μεταρρυθμίσεις σε συμφωνία με τον Θύμιο δεν γίνονται. Τελικά από μεταρρυθμιστές υπουργούς πάμε καλά, απο μεταρρυθμισεις όμως;». Ο βουλευτής κ. Θάνος Μωραϊτης πάλι καταγγέλλει πελατειακή νοοτροπία στην λειτουργία της κυβέρνησης.

 Τις προθέσεις της κυβέρνησης όμως στο θέμα του γάλακτος έδωσε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θανάσης Σκορδάς ο οποίος δήλωσε ότι «Αλλαγή στην ουσία της συμφωνίας για το γάλα δεν μπορεί να υπάρχει».

 Το νομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί αφού αρκεί η σχετική πλειοψηφία την οποία διαθέτει η συμπολίτευση αν ληφθεί μάλιστα υπόψη ότι απουσιάζουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής που είναι στην φυλακή. Το ερώτημα είναι αν το νομοσχέδιο περάσει δίχως απώλειες. Αν μειωθεί περαιτέρω η πλειοψηφία των 153 βουλευτών τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

 Πάντως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την Παρασκευή και θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι την Κυριακή το βράδυ. Είναι αμφίβολο μέσα σε αυτές τις χρονικές προθεσμίες εάν οι βουλευτές προλάβουν να διαβάσουν το πολυσέλιδο κείμενο ώστε να ξέρουν τι ψηφίζουν ή τι καταψηφίζουν.

axiaplus.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *