Ενδιαφέρον Σαμαρά για τις κοινωνικές δράσεις των δήμων

Προσωπικό ενδιαφέρον για τις κοινωνικές δράσεις των δήμων έδειξε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίλυσης…
των προβλημάτων στους δήμους σε σχέση με την κοινωνική πολιτική και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να αναλάβει και ο ίδιος πρωτοβουλίες. Συγκεκριμένα το ενδιαφέρον του κ. Σαμαρά εστιάστηκε στις δράσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τη Βοήθεια στο Σπίτι.

Επίσης η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις μνημονιακές υποχρεώσεις του υπουργείου και των δήμων και ο κ. Στυλιανίδης των διαβεβαίωσε για την αυστηροποίηση του υπουργείου σε σχέση με την παρακολούθηση των προϋπολογισμών των δήμων. Αυτό θα γίνει μέσω του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας και του Κόμβου
Διαλειτουργικότητας, μέσω των οποίων θα παρακολουθούνται στενά τα οικονομικά των δήμων και όποτε χρειάζεται θα προτείνονται λύσεις.

Στην συνάντηση συμφωνήθηκε να αναπτυχθούν άμεσα οι αναπτυξιακές δράσεις σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά και την εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ αναφέρθηκε και η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας.

Τέλος ο κ. Στυλιανίδης ενημέρωσε των πρωθυπουργό ότι το θέμα της ψήφου των ομογενών βρίσκει σε πρώτη φάση σύμφωνα όλα τα κόμματα και ότι αυτή τη στιγμή εξετάζονται επί μέρους ζητήματα σε σχέση με το θέμα.

Πηγή: protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *