Χαράτσι ΔΕΗ: Καλούν τους πολίτες να ξαναπληρώσουν

Καλούν τους πολίτες να πληρώσουν για δεύτερη φορά το χαράτσι της ΔΕΗ, καθώς οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες είναι ανίκανες να συνεργαστούν. Για μία ημέρα καθυστέρησης στην πληρωμή η ΔΕΗ δεν…

στέλνει την εξόφληση στην Εφορία και η Εφορία στέλνει ειδοποιητήριο ληξιπρόθεσμης οφειλής στους πολίτες με προσαυξήσεις.

Χιλιάδες ήταν οι πολίτες που είδαν τις προηγούμενες ημέρες να καταφτάνει στο σπίτι τους ειδοποιητήριο από το υπουργείο Οικονομικών που τους καλούσε να πληρώσουν ανεξόφλητο μέρος του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ για το ακίνητό τους.

Στην πλειονότητα  τους οι πολίτες είχαν εξοφλήσει το χαράτσι και είδαν με έκπληξη ότι έπρεπε να πάνε τώρα στην εφορία για να πληρώσουν.
Τι έχει συμβεί; Μια μέρα καθυστέρηση στην εξόφληση του λογαριασμού κάνει το χρέος ληξιπρόθεσμο. Απλά για έστω μια μέρα καθυστέρησης η ΔΕΗ δεν αποστέλλει στο υπουργείο τα χρήματα με αποτέλεσμα το χρέος να κηρύσσεται ληξιπρόθεσμο αυτόματα.

Η ΔΕΗ βέβαια δεν κρατάει τα επιπλέον χρήματα, τα αφαιρεί από τον επόμενο λογαριασμό ρεύματος, ωστόσο όπως αποδείχθηκε κανείς δεν το αντιλαμβάνεται με αποτέλεσμα μήνες μετά να έρχεται η ειδοποίηση και ο πολίτης να αναγκάζεται να τρέχει στην εφορία και να ξαναπληρώνει.

Το αλαλούμ αναμένεται να συνεχιστεί καθώς τίποτε δεν έχει αλλάξει στην διαδικασία. Ακόμη και για μια μέρα καθυστέρησης στην πληρωμή του λογαριασμού το χρέος κρίνεται ληξιπρόθεσμο και οι πολίτες θα πρέπει πλέον να πάνε στην εφορία να πληρώσουν.

defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *