Παρέμβαση Νικολόπουλου για το πετρέλαιο θέρμανσης

«Η χειμερινή περίοδος διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου, όμως κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τις προθέσεις ακόμη της «τρικέφαλης κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Στουρνάρα»…

Μέχρι στιγμής πάντως απ’ ότι έντρομοι πληροφορούμαστε, θα ξεπαγιάσουν και πάλι φέτος οι Έλληνες, εξ’ αιτίας της τιμωρητικής διάθεσης που δείχνει το «τρίδυμο της συμφοράς» απέναντι στους δυστυχείς, κατατρεγμένους και φτωχοποιημένους, μνημονιόπληκτους φορολογούμενους πολίτες.

Ο κ. Στουρνάρας, δεν ακούει «τον γοερό κλαυθμό των γερόντων και των νηπίων» που ζητούν το έλεος των δήμιων της Τρόικας, προκειμένου να μπορέσουν να ξεχειμωνιάσουν ζωντανοί, βάζοντας λίγα λίτρα πετρέλαιο στη κεντρική τους θέρμανση.

Άλλωστε ο κ. Στουρνάρας, έχοντας την του Σταυρίδη γνώμη για το «πόπολο», διορισμένος γαρ και επιλεγμένος όχι από τον εμπερίστατο Ελληνικό Λαό, αλλά από κάποιους άλλους ξένους και αγνώστους σ’ εμάς, εμφορούμενος από την λογική της «Μαρίας Αντουανέτας» μας ομιλεί για το παντεσπάνι ακολουθώντας την «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΓΙΟΥ», που δίδαξε ο έτερος «αστέρας» εκ μεταγραφής Υπουργός Υγείας!!!.

Επιτέλους όμως ο κ. Σαμαράς, πρέπει να λάβει άμεσα αποφάσεις, για τη μείωση του ΕΦΚ, προκειμένου οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, να επανέλθουν στα επίπεδα της χειμερινής περιόδου 2011-2012.

Εξάλλου ο Γ.Γ. του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κόμματος κ. Νίκος Νικολόπουλος, ανέλαβε την πρωτοβουλία και έφερε στη Βουλή, το θέμα της μείωσης της δυσβάστακτης φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ σχετικά με το ζήτημα έκανε δηλώσεις του στα ΜΜΕ όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ποιος μπορεί να ξεχνά ότι πέρυσι έπεσαν ραγδαία οι πωλήσεις για την προμήθεια των νοικοκυριών, ενώ δραματικά -επίσης- μειώθηκαν και τα αντίστοιχα έσοδα του κράτους!!

Ποιος ακόμα παραβλέπει ότι ο στόχος της πάταξης της λαθρεμπορίας και της παράνομης διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης απέτυχε».

Τέλος στην ερώτηση του προς τον Πρωθυπουργό ο κ. Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων τον προτρέπει, αντί να επιβάλλει νέους έκτακτους φόρους, να στρέψει την προσοχή του στην προσπάθεια ανακούφισης των αδυνάμων πολιτών και ακόμα υπογραμμίζει:

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος θέλει να χτυπήσει «συναγερμό» επίσης και για τη μεγάλη απειλή της δημόσιας υγείας εξ’ αιτίας της ατμοσφαιρικής επιβάρυνσης από την καύση ακατάλληλων υλικών και τούτο λόγω της αυξημένης λιανικής τιμής κατά 35%. Τέλος, θέλει να επισημάνει για άλλη μια φορά, τα αυταπόδεικτα:

Απεδείχθη ότι με την εξίσωση του φόρου δεν επιτεύχθηκε ούτε η πάταξη του λαθρεμπορίου μα ούτε και η αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Αντίθετα μάλιστα. Τα δημόσια έσοδα μειώθηκαν κατά τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ, καθώς η μείωση κατανάλωσης μειώθηκε κατά 70%, λόγω της αδυναμίας των καταναλωτών να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *