Καμπάνα σε πρώην εφοριακό που δεν είχε δηλώσει εισοδήματα

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταλόγισε σε εφοριακό υπάλληλο, προϊσταμένη ελεγκτικού τμήματος, η οποία έχει συνταξιοδοτηθεί, το ποσό των 113.656,47 ευρώ, καθώς η προέλευση του  …
ποσού αυτού δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματά της και τις εμφανείς πηγές εισοδημάτων κατά την εννεατία 1995- 2004.

Ειδικότερα, οικονομικός επιθεωρητής πραγματοποίησε έλεγχο στις δηλώσεις πόθεν έσχες της εφοριακού για το χρονικό διάστημα 1995- 2004 και της καταλόγισε το ποσό των 419.538,97 ευρώ, που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματά της. Η έκθεση του επιθεωρητή διαβιβάστηκε στον υφυπουργό Οικονομικών, ο οποίος τη διαβίβασε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για καταλογισμό του ποσού. Όμως, το ποσό αυτό στη συνέχεια περιορίστηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο στις 113.656,47 ευρώ.
Η εφοριακός είχε ατομικούς αλλά και με συγγενικά της πρόσωπα κοινούς λογαριασμούς (με τη μητέρα της, τις αδελφές της, κλπ) σε πέντε τράπεζες, με καταθέσεις σε διάφορα νομίσματα (ευρώ, δολάρια, ελβετικά φράγκα, κλπ).

Η εφοριακός δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευση του επίμαχου ποσού, με συνέπεια να εκδοθεί καταλογιστική πράξη από το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο.

Εξάλλου, από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών η εφοριακός κρίθηκε αθώα για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του έτους 2004 και για τις δηλώσεις των ετών 2001- 2002 έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος της, λόγω παραγραφής.

Πηγή: ΑΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *