Έτσι θα έπρεπε να είναι η Ελλάδα

Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου

Βλέποντας το βίντεο όπου η συμπαθέστατη Κοινωνιολόγος, πρώην Καγκελάριος της Ελβετίας, Annemarie Huber-Hotz (αυτή που κυκλοφορά με το ποδήλατό της στους δρόμους της Ζυρίχης, και πηγαίνει στη δουλειά της με το τραμ), μιλάει για την πολιτική κληρονομιά του Ιωάννη Καποδίστρια, την Άμεση Δημοκρατία, δεν μπορεί κανείς παρά να γεμίσει με αντικρουόμενα συναισθήματα…

Θυμό και οργή με την θλιβερή έως αποκρουστική εικόνα του πολιτικού προσωπικού της Πατρίδας μας, θλίψη γιατί «εμείς» σκοτώσαμε τον Καποδίστρια ενώ οι Ελβετοί «τον άκουσαν», και αισιοδοξία γιατί αυτό που για 152 χρόνια έχτισε την πλέον ευνομούμενη χώρα στον κόσμο, μπορεί να γίνει – έστω και αργά – και στην Ελλάδα μας.

Συνεχίζοντας το μοναχικό αγώνα μας να πείσουμε τον ελληνικό Λαό, πως η μόνη λύση για διέξοδο της χώρας από την πολλαπλή κρίση που βιώνουμε, είναι η πολιτική κληρονομιά του Κλεισθένη, του Περικλή και του Καποδίστρια και η Άμεση Δημοκρατία, σας καλούμε να δείτε το βίντεο που ετοίμασαν τα παιδιά του Κινήματος. 

Είναι ένα καλό «μάθημα δημοκρατίας», που αξίζει τον κόπο να το δούμε. (Με δεδομένο φυσικά το ότι, αυτό το σύστημα, μπορεί να προσαρμοστεί και να ταιριάξει στον Έλληνα και στην Ελλάδα μας, με τις δικές του διαφοροποιήσεις και ιδιαιτερότητες).

Εξ’ άλλου, το Σύνταγμα Άμεσης Δημοκρατίας που παρέδωσε εδώ και χρόνια στην κρίση του Ελληνικού Λαού το Πατριωτικό Μέτωπο, είναι «κομμένο-ραμμένο» θα λέγαμε, στα δικά μας μέτρα:

Στα μέτρα του φιλότιμου, της λεβεντιάς, της υπέρβασης, της φιλοξενίας, τρισχιλιόχρονα χαρακτηριστικά της φυλής μας.

Δείτε το βίντεο. Αξίζει τον κόπο.

Μπορεί να μην αναφέρεται σε «μεσσίες», «σωτήρες», «μαγικές συνταγές» και «διαστημόπλοια που θα κατέβουν απ’ τον ουρανό να μας σώσουν», αλλά είναι η πραγματικότητα της Ελβετίας. Της χώρας που το πολιτικό της σύστημα θεμελίωσε ο δικός μας Μπαρμπα-Γιάννης (όπως αποκαλούσε τον Καποδίστρια, ο μέγιστος Θ. Κολοκοτρώνης).

Μια πραγματικότητα, η οποία εκφράζεται στον τόπο μας από το Πατριωτικό Μέτωπο, την φωνή του οποίου αν ακούσουμε, μπορεί πολύ σύντομα και χωρίς να ανοίξει μύτη, να έχουμε στην χώρα αυτή των αμμουδιών του Ομήρου.

Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *