Αναζητούν ακροδεξιούς θύλακες στην Κρήτη

Φύλλο και φτερό κάνουν τα ευρήματα από τις εφόδους σε γραφεία και σπίτια μελών της Χρυσής Αυγής προκειμένου να διαπιστωθεί αν συνδέονται με εγκληματικές πράξεις. Από χθες το πρωί ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ…

στην Κρήτη που χειρίζονται την υπόθεση εξετάζουν όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης, συνδυάζοντας και καταγγελίες που υπάρχουν στο … αρχείο της αστυνομίας.

Κυρίαρχος στόχος είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εγκληματικοί θύλακες της ακροδεξιάς και αν συνδέονται με επίσημα όργανα του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Πάντως τα ευρήματα από τους ξαφνικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης οι άνδρες της ΕΛΑΣ και της ΟΠΚΕ σε σπίτια και γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών προκειμένου να βρουν στοιχεία για την εμπλοκή του κόμματος σε εγκληματικές πράξεις δεν δημιουργούν προσδοκίες για “λαυράκι”, ωστόσο οι έρευνες θα συνεχιστούν.


Τα ευρύματα
Στα γραφεία της ΧΑ στη Νέα Αλικαρνασσό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα μαχαίρι
ένα κοντάρι
ένα σφυρί και έντυπο υλικό του κόμματος.
Αμέσως μετά ακολούθησε έρευνα σε σπίτι στελέχους του κόμματος που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα μαχαίρι και 38 κοντάρια που πάνω τους έφεραν ελληνικές σημαίες και σημαίες της ΧΑ. Επίσης βρέθηκαν ένα tazer (συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης) μία σιδερογροθιά, ένα σπρέι πιπεριού, τρεις μπλούζες της ΧΑ και έντυπα του κόμματος. 

Έφοδος σε σπίτι πρώην υποψηφίου της ΧΑ στα Χανιά – Τι βρήκαν οι αστυνομικοί
Σε σπίτι πρώην υποψηφίου της ΧΑ το 2012 στα Χανιά έκαναν έφοδο το πρωί της Πέμπτης οι άνδρες της ΕΛΑΣ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών κατόπιν εισαγγελικής εντολής αλλά και του αρμόδιου υπουργού Νίκου Δένδια.

Στην οικία του μέλους της ΧΑ βρέθηκε μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, μπλουζάκια με τολογότυπο του κόμματος, ένα ξίφος, ένας κάλυκας και έντυπο υλικό για τον Χίτλερ. Η έφοδος έγινε με την παρουσία του εισαγγελέα. Να σημειωθεί ότι ανάλογες έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νέα Αλικαρνασσό στο Ηράκλειο.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *