Ανάλυση “Επίκαιρα”: Ξεκίνησε η μάχη της Αθήνας

Μόνο τυχαία δεν ήταν η σφοδρή αντιπαράθεση που ξέσπασε με το δήμαρχο κ. Καμίνη
Με στόχο την διεκδίκηση του Δήμου Αθηναίων και με αφορμή την άρνηση του Γιώργου Καμίνη να δοθεί άδεια για τη διανομή τροφίμων «μόνο σε Έλληνες» στο Σύνταγμα, η Χρυσή Αυγή προχωρά στο σχέδιό της, το οποίο προβλέπει στη …
διαδρομή και άλλες σκληρές κόντρες και αντιπαραθέσεις. Στο επίκεντρο αυτού του σχεδιασμού βρίσκονται ενέργειες με τις οποίες στη Χρυσή Αυγή ευελπιστούν ότι θα κεφαλαιοποιήσουν δημοσκοπικά – και όταν έρθει η ώρα εκλογικά – οφέλη τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθήνα λόγω της λαθρομετανάστευσης.
Αν και επίσημα στη Χρυσή Αυγή αποφεύγουν να κάνουν δηλώσεις για το θέμα και κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, είναι ικανοποιημένοι διότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και ειδικότερα στην Αθήνα, καταγράφουν υψηλά ποσοστά, κυρίως σε υποβαθμισμένες περιοχές, με αποτέλεσμα να είναι αισιόδοξοι ότι μπορούν να «χτυπήσουν» στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Δήμο Αθηναίων. Ήδη το όνομα που ακούγεται ως υποψηφίου για τη δημαρχία είναι αυτό του εκπροσώπου του κόμματος, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος εκτιμάται ότι δεν θα έλεγε «όχι» σε μια τέτοια πρόταση από τον Νίκο Μιχαλολιάκο – το ερώτημα όμως είναι αν ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής θα του κάνει την πρόταση αυτή.
Στην οργάνωση ποντάρουν στο γεγονός ότι ήδη τα μηνύματα που προέρχονται από τη ΝΔ κάνουν λόγο για πληθώρα υποψηφιοτήτων και εσωκομματικών ανταγωνισμών και, ως εκ τούτου, δεν αποκλείουν να υπάρξει διάσπαση των ψηφοφόρων Δεξιάς και Κεντροδεξιάς. Σε περίπτωση, μάλιστα, που ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής περάσει στο β’ γύρο έχοντας αντίπαλό του κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στο κόμμα θεωρούν πως θα έχουν αυξημένες πιθανότητες επικράτησης, ποντάροντας στην άθλια κατάσταση της πρωτεύουσας αλλά και στην ανθρωπογεωγραφία των ψηφοφόρων της Αθήνας.
Θα συνεχίσουν «μόνο για Έλληνες»
Στο πλαίσιο αυτό μόνο τυχαία δεν ήταν η σφοδρή αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του κ. Καμίνη για το θέμα της διανομής τροφίμων. Ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος έχει δηλώσει πως ενδιαφέρεται να είναι και πάλι υποψήφιος, ήταν ουσιαστικά ο πρώτος στόχος στη μάχη για το δήμο και θα συνεχίσει, όπως όλα δείχνουν, να είναι με αφορμή τις θέσεις που έχει εκφράσει για τη δημιουργία περισσοτέρων του ενός τζαμιών στην Αθήνα, δυο σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Αυτό το θέμα, στο οποίο θα υπάρξουν εξελίξεις στο επόμενο διάστημα, απασχολεί ιδιαίτερα τη Χρυσή Αυγή, η οποία και αναμένεται να πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις κατά της δημιουργίας χώρων λατρείας για μουσουλμάνους στην Αθήνα.
Ο κ. Καμίνης, ο οποίος και χαρακτηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή ως «άθεος, αμερικανοκομουνιστής και λαθρολάγνος», θα συνεχίσει να βρίσκεται στο στόχαστρο. Ήδη από την Χρυσή Αυγή υποστηρίζουν πως οι δημότες της Αθήνας πληρώνουν 45.000 ευρώ το μήνα για την προσωπική ασφάλεια του κ. Καμίνη, ενώ υπενθυμίζουν και μια παλαιότερη αγωγή που είχε ο ίδιος καταθέσει απαιτώντας από το κράτος 289.220,08 ευρώ, καθώς υποστήριζε ότι έπρεπε να έχει μεγαλύτερο μισθό ως Συνήγορος του Πολίτη.
Σε κάθε περίπτωση, στη Χρυσή Αυγή δηλώνουν αποφασιμένοι να συνεχίσουν τα συσσίτια και τις δράσεις «μόνο για Έλληνες», εκτιμώντας ότι ήδη έχουν καταγράψει οφέλη από αυτή την τακτική τους και έχουν διευρύνει τη διείσδυσή τους στην κοινωνία. Θεωρούν, μάλιστα, πως η απόφαση του κ. Καμίνη και της ΕΛ.ΑΣ. να απαγορεύσουν τη διανομή τροφίμων στο Σύνταγμα λειτούργησε επικοινωνιακά αλλά κυρίως πολιτικά υπέρ τους. Εξάλλου, η δεξαμενή των ψηφοφόρων στην οποία όλο και περισσότερο στοχεύει πλέον η Χρυσή Αυγή είναι τα τμήματα εκείνα της κοινωνίας που βιώνουν σε διαρκώς αυξανόμενο βαθμό την κρίση. Είναι ενδεικτικό ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα ομάδες της Χρυσής Αυγής μοίραζαν στα διόδια φυλλάδια με τις δράσεις της οργάνωσης, ενώ ανάλογες ενημερωτικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες θα αναληφθούν και το επόμενο διάστημα.

xryshaygh.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *