Υγρός τάφος, “ξηρή” επικήρυξη

Άννα Κουρουπού

Δεν τους θέλουν εδώ. Τους μισούν. Η κάθε παράταξη, ο κάθε πολιτικάντης, ο κάθε πραματευτής ψυχών, το έχουν δείξει με κάθε τρόπο. Ο κάθε πολίτης μιας σαπισμένης κοινωνίας έχει πράξει τα δέοντα και με κάθε τρόπο να γίνει σαφές πως…

η πατρίδα του η τεράστια Ελλάδα, αυτός ο αμίμητος πολιτισμός, η άρια φυλή, δεν πρέπει να σπιλωθεί από σκούρα δέρματα, ειδικά.

Είναι μια αποστροφή από φόβο και σιχαμάρα. Είναι αλλόπιστοι, μωρέ. Παίζει κι αυτό τον ρόλο του. Μετά ήρθαν και κατέλαβαν το κέντρο της Αθήνας γιατί τους άρεσε πολύ αυτή η περιοχή. Έχουν ένα θέμα ίσως, με τα νεοκλασικά υπέροχα εγκαταλελειμμένα -από ποιον, άραγε, και γιατί;- σπίτια και θέλουν να καννιβαλίσουν. Αλλόθρησκοι δεν είναι; Τι περιμένατε; Σκούροι δεν είναι; Τι περιμένατε; Να σας σκουπίζουν και τα πεζοδρόμια; Μήπως και τα σκατά απ’ τον κώλο;

Σιγά μην κάτσω να κάνω πολιτική τοποθέτηση για τους μετανάστες σε μια χώρα που έχει πάψει να σέβεται χρόνια αυτούς που την απαρτίζουν. Και αυτοί που υπάρχουν σε αυτή τη χώρα ως Έλληνες πολίτες πρώτης δεύτερης ή και τρίτης κατηγορίας είναι πολύ χειρότεροι από αυτούς που επέτρεψαν σε λαούς ολόκληρους να έρθουν εδώ για μια καλύτερη ζωή, να παίρνουν τα κονδύλια και να τα καρπώνονται για την τσέπη τους. Και μετά να τους φυλακίζουν στις Αμυγδαλέζες. Είναι πολύ χειρότεροι όμως γιατί τους το επιτρέπουν.

Σιγά μην ασχοληθώ με τον κάθε βρωμόψυχο Ελληναρά που πλακώνει στο ξύλο όποιον δεν του κάθεται καλά στο μάτι ή τη μυρωδιά. Θα ασχοληθώ, θα κλάψω, θα σιχτιρίσω, θα νιώσω ενοχές για τη νεκρή μάνα και το παιδί της στα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Για τις 28 ψυχές που είχαν την ατυχία -ενώ εμείς σφύζουμε από τύχη!- να γεννηθούν στη Συρία και το Αφγανιστάν. Και θα θαφτούν ουρλιάζοντας στα καταγάλανα νερά, εκεί που τα καλοκαίρια τα κρουαζιερόπλοια κάνουν περιπολίες διασκέδασης.

Μια χαρά κάθισαν πολλοί από αυτούς στις επιχειρήσεις τους με λιγότερα χρήματα, αλλά το βασικότερο με δουλικότερη συμπεριφορά. Είναι η αρχοντιά του Έλληνα. Στα ψιλά πάλι η είδηση για τον θάνατο, τον πνιγμό, τον υγρό τάφο για τόσους «μολυσμένους».

Στα ύψη σε δημοσιεύματα και δελτία ειδήσεων, το κακοδιαβασμένο –τη γραφή και τα νοήματα τα αφήνω για άλλους πιο έμπειρους – μανιφέστο να το πω; Με τον Ξηρό σαν παλιακά κακιά αδερφή με αποτυχημένη βαφή να μουρμουράει λόγια σχεδόν ασυνάρτητα. Απ’ την άλλη, τι κάθομαι και κρίνω; Σχέδιο δεν ήταν; Το είπε και ο Γιωτόπουλος. Ή έκανε λάθος κι αυτός; Αυτή την Ελλάδα έχουμε. Αυτή να χαιρόμαστε. Στα τέτοια μας, μωρέ. Σε τρεις μήνες θα κάνουμε τα μπανάκια μας πάλι, μπορεί και στην Ψαρού – πού ξέρεις; Κι αν ξεβραστεί κάνα πτώμα από αυτά που δεν πρόκειται να βρεθούν, θα προλάβει ο μπρατσωμένος «σεκιουριτάς» να μην ταραχτεί η ευδαιμονία του Έλληνα.

Λοβοτομή έχει πέσει. Με κάποιον τρόπο. Δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν το αντέχει το μυαλό, ρε φίλε… Α! ξέχασα. Πες στον Πακιστανό να σου καθαρίσει και το πίσω τζάμι, να βλέπεις ποιος σε ακολουθεί. Μπορεί να είναι ο χάρος… σε κάθε μορφή! Για Ερινύες δεν σε κόβω…

kissmygrass.gr
photo: Menelaos Myrillas@fosphotos.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *