Νέο διδακτικό και επιστημονικό προσωπικό σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Με νέο διδακτικό προσωπικό ενισχύονται τα πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι τραγικές ελλείψεις που έχουν παρατηρηθεί στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης…

Μετά από σχετική απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκου Ματσούκα, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διορίζονται συνολικά 455 καθηγητές.

Τόσο το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και το Υπουργείο Παιδείας, αισθάνονται ικανοποίηση από την εξέλιξη, ενώ τονίζουν πως πρόκειται για μια κομβικής σημασίας απόφαση, η οποία δίνει βαρύτητα στην Παιδεία και τη Νέα Γενιά. Για το θέμα είχε ασχοληθεί τοπικά και ο βουλευτής κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο οποίος είχε συνεχή επικοινωνία τόσο με τα μέλη Δ.Ε.Π. όσο και με τα συναρμόδια Υπουργεία εδώ κι έναν περίπου χρόνο, προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα.

Εκτός από τις παρεμβάσεις του, ο βουλευτής έθεσε ξανά το ζήτημα στο νέο Υπουργό κ. Μητσοτάκη στις 22 Ιουλίου σε συνάντηση που πραγματοποίησαν, για το οποίο ο Υπουργός είχε δεσμευθεί πως θα δώσει άμεσα λύσεις. Η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρείται ιδιαίτερα θετική, ειδικά για έναν χώρο ο οποίος το τελευταίο διάστημα σθενάζει.

Με την απόφαση του ο Υπουργός κ. Μητσοτάκης, τον οποίο και οφείλω να συγχαρώ, προχωρά τις πολιτικές για την ενίσχυση και ανανέωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος με μία νέα γενιά Ελλήνων επιστημόνων, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Σενετάκης για να προσθέσει: 

Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης και όλων όσοι υπηρετούμε το όραμα της “Νέας Ελλάδας”, είναι η ανακοπή της μετανάστευσης Ελλήνων επιστημόνων, του λεγόμενου brain drain. Το όραμα μας σχετίζεται με μια Ελλάδα που θα αξιοποιεί το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού της, που δε θα ζει με δανεικά, αλλά που ταυτόχρονα θα καινοτομεί και θα παράγει. Ένας τέτοιος στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τους Έλληνες επιστήμονες. Γιατί πέρα από νούμερα και στατιστικές, αξία έχει ο άνθρωπος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *