Διεθνής & Ευρ.Ομοσπονδία Δημ.Υπαλλήλων. “Τα μέτρα λιτότητας αρνούνται στους Έλληνες την δημοκρατία” (βίντεο)

Μια ομάδα ειδικών, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ΔΥ (PSI) και την Πανευρωπαΐκή Ομοσπονδία ΔΥ (EPSU), στελεχωμένη από…

δημοσιογράφους και ομιλητές συνεργαζόμενων συνδικάτων από όλο τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν για την πρωτοβουλία Δίκτυο δράσης εκπροσώπων των PSI-EPSUστην Αθήνα από τις 4 έως τις 8 Νοεμβρίου. 

Τα κυριότερα ζητήματα που τέθηκαν ήταν η ανεπαρκής χρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας, η εναντίωση στην ιδιωτικοποίηση του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος, οι συνθήκες εργασίας στις φυλακές, η δίκαιη φορολόγηση, η ανάγκη για κρατικά ΜΜΕ και οι βιώσιμες και αειφόροι εναλλακτικές για το υπάρχον πλαίσιο.

Ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκε και η έλλειψη δημοκρατίας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ελπίζουμε να τους μετέφερε κάποιος την παλαιότερη ατάκα του ανεκδιήγητου Άδωνι ότι ούτε ευρω πάση θυσία αλλά όυτε και Δημοκρατία (!) πάση θυσία.

Πάντως η δημοσίευση αυτή στην ιστοσελίδα της Public Services International έχει ημερομηνία 6 Ιανουαρίου 2014 και με δεδομένο ότι η χρονιά ξεκίνησε με δημοσίευση των περιπτώσεων λογοκρισίας, καταστολής & ανθρ.δικαιωμάτων της κυβέρνησης Σαμαρά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Βρετανικό Index on Censorship, θεωρούμε ότι η χρονιά, απο πλευράς δημοσιευμάτων, θα συνεχιστεί σαν την περσινή.

Τα μέτρα λιτότητας αρνούνται στους Έλληνες την δημοκρατία

6 Ιαν.2014

Η Ελλάδα, που είναι γνωστή ως η γενέτειρα της δημοκρατίας, παραπαίει κάτω από την επίδρασητων τιμωρητικών μέτρων λιτότητας που επιβάλλει η «τρόικα» (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών. Οι βαθιές περικοπές στον δημόσιο τομέα έχουν κατεβάσει τους μισθούς και έχουν ανεβάσει την ανεργία.

Μια διεθνής ομάδα της PSI-EPSU με δημοσιογράφους για εργατικά θέματα, συναντήθηκε με τους επικεφαλείς της ΑΔΕΔΥ, της ελληνικής ομοσπονδίας του δημόσιου τομέα, και έκαναν ρεπορτάζ σχετικά με το πώς το «κοινωνικό και πολιτικό πείραμα» της λιτότητας επηρεάζει τον ελληνικό λαό.

Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *