Επιχειρηματικά μαθήματα από μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων

Μαθήματα επιχειρηματικότητας παρουσιάζονται την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 από τις 10:00 έως τις 18:00 στις εγκαταστάσεις του μη κερδοσκοπικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας AIT (Athens Information Technology) στην Παιανία Αττικής, όπου και αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο τελικός πανελλαδικός διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2013»…

Τη διαγωνιστική αυτή διαδικασία διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior AchievementGreece» και αποτελεί την κορύφωση του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ετοιμάζονται από τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας επιχειρηματικές ιδέες οι οποίες στη συνέχεια βραβεύονται.

Η νικήτρια μαθητική ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2013» που διοργανώνεται από τον οργανισμό Junior Achievement Europe & YoungEnterprise UK στις 17-20 Ιουλίου 2013 στο Λονδίνο.

Το Πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» έχει αναγνωριστεί από τη Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως «Βέλτιστη Πρακτική στην Επιχειρηματική Εκπαίδευση» (‘Best Practice in EntrepreneurshipEducation’). Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους οι μαθητές αναλαμβάνουν τη δημιουργία, αλλά και τη λειτουργία μίας μαθητικής επιχείρησης, με την καθοδήγηση και στήριξη εθελοντών -στελεχών εταιρειών και επιχειρηματιών.


Σ΄ αυτό το διαγωνισμό συμμετέχει και η ομάδα – επιχείρηση ΕΤΕΚ (από τα εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα) με την εφαρμογή “My Pharmacy”, η οποία μετά την πανελλαδική και πανευρωπαϊκή της διάκριση στο πρώτο μέρος του διαγωνισμού “Εικονική Επιχείρηση” του Σωματείου Επιχειρηματικότητα Νέων (ΣΕΝ) πέρασε στον τελικό διαγωνισμό στις καλύτερες 12 ομάδες, σε σύνολο 50, και θα διεκδικήσει πλέον την πρώτη θέση αλλά και το εισιτήριο για τον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στο Λονδίνο.

Η εφαρμογή “My Pharmacy” είναι πλέον διαθέσιμη στα appstore (itunes) για iphones και ipod touch. Μπορείτα να την κατεβάσετε, να την χρησιμοποιήσετε για καλύτερη διαχείριση των οικιακών φαρμάκων, αλλά και να την αξιολογήσετε. .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ “My Pharmacy” ΔΩΡΕΑΝ ΕΔΩ: https://itunes.apple.com/us/app/my-pharmacy/id663320992?l=el&ls=1&mt=8

Ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, Χρήστος Τσάγκος, αφού επεσήμανε ότι οι συμετοχές σχολικών ομάδων φέτος ήταν αισθητά περισσότερες από πέρυσι, δήλωσε σχετικά με το διαγωνισμό : «Η Ελλάδα καλείται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε να επενδύσει στις ιδέες των νέων ανθρώπων της που είναι το μέλλον της χώρας. 

Το ΣΕΝ/JA Greece, πιστό στις αξίες του και συνεπές στο έργο του, δίνει τη δυνατότητα στους νέους να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να ανακαλύψουν τη δημιουργικότητά τους και να κινητοποιήσουν την καινοτόμο σκέψη τους κερδίζοντας διακρίσεις σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο».

Κύριοι χορηγοί του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» είναι οι εταιρείες: Allianz, Citi, General Mills, SAP καιAccenture. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία των: AIT, ΑΒ Βασιλόπουλος, Εθνική Τράπεζα, DEREE-American College of Greece,., το Moρφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας των Η.Π.Α στην Ελλάδα, APIVITA, Πλαίσιο, Aldemar Hotels & Spa, Chipita, Coca-Cola Tρία Έψιλον, καθώς και με την υποστήριξη των: A.M. Nomikos Transworld Maritime Agencies S.A, British Council, ΗP, Αd More, Chiquita,Com ’n’ sense consultants, Vision και Studio Kotsireas.
Χορηγός αερομεταφορών: Aegean Airlines. Xορηγοί επικοινωνίας: Capital.gr, οι ραδιοφωνικοί σταθμοίAthens DeeJay 95.2 και Rock Fm 969, το Κεφάλαιο και το Pathfinder.gr.

ygeiapress.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *