Παραμονή στην Ευρωζώνη επιθυμούν οι Ελληνοκύπριοι

Προσαρμοσμένη στην πραγματικότητα του Μνημονίου και αποδεχόμενη τη λύση αυτή ως τη μοναδική για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, εμφανίζεται η κυπριακή κοινωνία.

Δημοσκόπηση της εφημερίδας «Σημερινή» αποτυπώνει τις αντιλήψεις που επικρατούν ανάμεσα στους πολίτες, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της οικονομικής κατάστασης του τόπου, με ένα πλειοψηφικό ρεύμα να εγκρίνει το Μνημόνιο και …
ένα ακόμη μεγαλύτερο να θεωρεί ως την ορθότερη για την Κύπρο επιλογή, την παραμονή της στην Ευρωζώνη.

Στη δημοσκόπηση της «Σ» καταγράφονται, ακόμη, οι απόψεις των πολιτών για τους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη στην οικονομία, η δημοτικότητα του, των υπουργών και των πολιτικών αρχηγών, καθώς και οι εκτιμήσεις για τον αντίκτυπο της κρίσης στον τρόπο επίλυσης του Κυπριακού.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης τη μεγαλύτερη ευθύνη για την είσοδο της Κύπρου στο Μνημόνιο, φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση και ο τέως Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας. Τη θέση αυτή εκφράζουν έξι στους δέκα πολίτες, την ώρα που ελάχιστοι είναι, όσοι επιρρίπτουν την ευθύνη στην παρούσα κυβέρνηση και στον Νίκο Αναστασιάδη.

Ένα 16% καταλογίζουν τη μεγαλύτερη ευθύνη στις τράπεζες, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως μόλις το 5% θεωρούν ότι ευθύνεται η Κεντρική Τράπεζα. Το εύρημα αυτό προκαλεί εντύπωση, δεδομένου ότι τόσο ο νυν όσο και ο πρώην διοικητής βρέθηκαν αρκετές φορές «στο μάτι του κυκλώνα», σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς τους.

euro2day.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *