ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ Η ΑΝΕΡΓΙΑ

Εν έτει 2013 ακούγονται στην Ελλάδα φωνές (Φωτίου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) και αρκετοί εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ, ότι έχουμε «μικρό δημόσιο» και ότι πρέπει να γίνουν και άλλες προσλήψεις στο δημόσιο, καθώς και να επιστρέψουν όλοι αυτοί που βγαίνουν σε κινητικότητα ή απολύονται…

Επομένως η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός είναι σταθερά γνωρίσματα όσων ψηφοθηρούν. Ακόμη και τώρα που πτωχεύσαμε κάποιοι υπόσχονται νέες προσλήψεις στο δημόσιο. Το πολιτικό σύστημα μένει αμετανόητο. Οι ως άνω υπόσχονται δημόσια, όμως και όλοι οι άλλοι στα πολιτικά και κομματικά τους γραφεία το ίδιο πράττουν. 
Όσοι μπαινοβγαίνουν στο ΠΑΣΟΚ, στο ΣΥΡΙΖΑ, στη Νέα Δημοκρατία, στον Καμμένο, στη Χρυσή Αυγή, στο ΚΚΕ, διορισμό γυρεύουν και ψεύτικες ελπίδες εισπράττουν. Το ρουσφέτι δεν αποβάλλεται από το DNAτου έλληνα. Μόνο όταν μπει στη βουλή κόμμα σαν την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και ταράξει το σκηνικό, μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, ποινικοποιήσει το ρουσφέτι και ισοφαρίσει τα εργασιακά δικαιώματα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τότε ίσως ξεριζωθούν από το μυαλό του έλληνα τέτοια κόμπλεξ.

Ρώτησε δημοσιογράφος από την Κατερίνη τον Βασίλη Λεβέντη, τι έχει να πει για τους βουλευτές που αρνήθηκαν να ψηφίσουν τον προαπαιτούμενο νόμο για τη δόση. Ο Βασίλης Λεβέντης απάντησε ότι είναι υπόθεση ευθύνης κάθε βουλευτή το τι ψηφίζει και πως ενεργεί. Κάποιοι ίσως θέλουν να γίνουν ήρωες, ή να βελτιώσουν την εικόνα τους στην εκλογική τους περιφέρεια, μην ξεχνούν όμως ότι έχουν ήδη ψηφίσει όλα τα μνημόνια, έχουν ήδη ψηφίσει 100 φορές, δεν σώζεται η τιμή τους με μία άρνηση ψήφου…

Ο δημοσιογράφος ρώτησε και δεύτερη ερώτηση. Βλέπετε κύριε Λεβέντη περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, βλέπετε να γίνεται και άλλη μείωση στα κατώτερα όρια μισθών; Η απάντηση του προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ήλθε ξεκάθαρη. Όσο η ανεργία αυξάνει, η ανταγωνιστηκότητα πέφτει και συνεπώς όλοι οι ειδικοί θα συμβουλεύουν να χαλαρώσουμε τα εργασιακά κεκτημένα, να μειώσουμε μισθούς και συντάξεις και ιδιαίτερα τους μισθούς στα κατώτερα όριά τους. Αυτή δυστυχώς είναι η συνταγή. 

Το επίμαχο σημείο είναι η ανάπτυξη. Όσο αυτή απουσιάζει θα τρώμε τις σάρκες μας και θα εξαθλιωνόμαστε σαν κοινωνία, πρόκειται για κατήφορο χωρίς τέλος. Δεν μπορείς να διαφυλάττεις τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εντός εργασίας και να εθελοτυφλείς μπροστά στη βόμβα μεγατόνων που είναι η ανεργία εκατομμυρίων ανθρώπων. Όσοι υπόσχονται διαφύλαξη κεκτημένων, άσχετα από τον όγκο των ανέργων είναι ή βλάκες, ή απατεώνες. 
Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ζητάει οικουμενική κυβέρνηση τεχνοκρατών για να δοθεί η μάχη στην ανάπτυξη, μια και ο Σαμαράς οδηγεί το πλοίο στα βράχια, ο δε Τσίπρας διακηρύσσει ένα αντάρτικο που μόνο συμφορές και περιπέτειες μπορεί να φέρει. Κινέζοι, Άραβες, Ρώσσοι δεν αποτελούν φερέγγυους επενδυτές. Για ανάπτυξη θα μιλήσουμε αν έλθουν Γερμανοί, Βέλγοι, Αυστριακοί, Ιταλοί, Άγγλοι, Αμερικανοί. Αυτό μόνο θα σημαίνει ότι εμπιστεύονται την Ελλάδα και ότι ξεπεράστηκε ο κίνδυνος εξόδου μας από το ευρώ. 
Ζητάμε την παραίτηση Σαμαρά και τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών, ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι μία τέτοια νέα κυβέρνηση μη ενεχόμενη στη φαυλότητα της μεταπολίτευσης και μη ευθυνόμενη για την πτώχευση της χώρας θα προσελκύσει πολύ πιο αξιόπιστα το ευρωπαϊκό επενδυτικό κεφάλαιο. Εκλογές η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν ζητάει αμέσως, γιατί εν θερμώ οι λαοί δεν εκφράζονται με σωφροσύνη και πρυταννεύει η «μαγεία» σοφιστών, φασιστών και εξτρεμιστών. Πρώτα πρέπει η κυβέρνηση τεχνοκρατών να σταθεροποιήσει την πορεία της χώρας και αμέσως μετά – βεβαίως – να γίνουν εκλογές.

Κάποιοι βιάζονται να πουν ότι οι κυβερνήσεις τεχνοκρατών στην Ελλάδα απέτυχαν, π.χ. η κυβέρνηση Παπαδήμου. Η κυβέρνηση αυτή πράγματι απέτυχε, κυρίως γιατί έμειναν ως υπουργοί άνω των 50 παλαιοκομματικοί τρόφιμοι της ρυπαρής μεταπολίτευσης. 

Αν ο Παπαδήμος είχε ορίσει αυτός επτά ή οκτώ τεχνοκράτες υπουργούς και αναμετράτο με το βαθύ δημόσιο, αν περιέκοπτε τα προνόμια της κοινωνικής ελίτ και ιδιαίτερα αν απαγόρευε διπλές και τριπλές συντάξεις, την πολυθεσία, αν έκοβε τα χρήματα των κομμάτων και απέλυε από τη βουλή τους 1500 συγγενείς των βουλευτών αργομίσθους υπαλλήλους, τότε η έκβαση θα ήταν διαφορετική, η χώρα θα είχε εισέλθει σε τροχιά ομαλότητας. 
Έλειψε όντως από τον Παπαδήμο η αποφασιστικότητα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το μοντέλο των τεχνοκρατών απέτυχε. Εκείνο που έχει αποτύχει σίγουρα είναι το πολιτικό σύστημα, που θεωρούμε ότι θα αναγκαστεί προ των τεράστιων ευθυνών του να αποσυρθεί, διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε εμφύλιο και ταραχές απρόβλεπτες.Καλούμε το λαό κοντά στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Ο χώρος μας ταλαιπωρήθηκε επί δεκαετίες μέσα στο σάπιο καθεστώς που διεδέχθη τη χούντα, όμως τώρα εγγίζει η ώρα της δικαίωσης.

Πηγή : www.antidiaploki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *