Ν.Παυλίδου μιλά στο Ξυπνήστε για SIEMENS ΑΝ.ΕΛ και Ευρωεκλογές ..

Σκάνδαλο SIEMENS – Ανεξάρτητοι Έλληνες – Ευρωεκλογές

Είναι νέα, δραστήρια, όμορφη και μητέρα πέντε παιδιών……… Στον πολιτικό κόσμο δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστή, ωστόσο τα πρώτα βήματα της στην πολιτική δείχνουν ένα άτομο με υψηλό πατριωτικό αίσθημα και κυρίως εκφράζει αυτό που λείπει από το πολιτικό σκηνικό της χώρας….. Ο λόγος για την Πρόεδρο της Ελλήνων Πολιτεία κ. Νίνα Παυλίδου η οποία με την μαχητικότητα της και την δράση της κερδίζει καθημερινά νέους φίλους και στελέχη για την επάνδρωση του κόμματος του οποίου ηγείται!!!

Το ksipnistere blogspot αναζήτησε την κα Παυλίδου για την παραχώρηση μιας συνέντευξης από την…..
οποία βγαίνουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα. Το site προχωρά στην παρουσίαση κάποιων ερωτήσεων από αυτήν την συνέντευξη και είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε αυτό γιατί η ίδια ζήτησε διακριτικά, την προβολή αυτής της συνομιλίας ακριβώς γιατί τούτη την ώρα, είναι ώρα ευθύνης για ολόκληρο το λαό και οι προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες μόνο καλό δεν κάνουν στην χώρα….

Δημ.: κα Παυλίδου η συμμετοχή σας σε ένα νέο και μικρό κόμμα την Ελλήνων Πολιτεία συμβολίζει κάτι;

Ν. Παυλίδου: Θέλω να πιστεύω πως η συμμετοχή μου σε ένα τέτοιο κόμμα δεν είναι μόνο συμβολική αλλά και ουσιαστική. Κλήθηκα πριν από δύο χρόνια από τον ιδρυτή του κόμματος τον κ. Xρήστο Χατζηαναστασίου, να αναλάβω τα ηνία αυτού του κόμματος με το σκεπτικό ότι πολλά από αυτά που ζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στην Ελλάδα θα τα δούμε αποσπασματικά και στο εξωτερικό. Ήδη το κλείσιμο των προξενείων και των σχολείων είναι ένα βαρύτατο πλήγμα για τον Ελληνισμό της διασποράς. Παρόλα αυτά δεν μπήκα μπροστά μόνο για αυτόν. Θέλω να πιστεύω ότι μπορώ να συνεισφέρω με την βοήθεια του κόσμου τόσο στην διασπορά όσο και στους Έλληνες στην Ελλάδα.

Δημ.: Το γεγονός ότι βρίσκεστε μακριά από την Ελλάδα για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν σας εμποδίζει να έχετε την πλήρη γνώση των όσων συμβαίνουν στην χώρα;

Ν. Παυλίδου: Η απουσία μου από την Ελλάδα δεν είναι απόλυτα αρνητικό σημείο για την Ελλήνων Πολιτεία. Δείτε και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων στην πραγματικότητα είναι μακριά από τον κόσμο τα προβλήματα του και κυρίως την καθημερινότητα του. Η μοναδική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα άλλα κόμματα και την Ελλήνων Πολιτεία είναι ότι τα άλλα κόμματα αυτά έχουν αρκετά στελέχη τα οποία καλούν τα μέσα ενημέρωσης, αυτό βέβαια είναι μια άλλη ιστορία την οποία μπορεί να σας εξηγήσω αργότερα. Το ότι βρίσκομαι στο εξωτερικό δεν θεωρώ ότι αποτελεί μείζον πρόβλημα γιατί εκείνο που έχουμε θέσει στην Ελλήνων Πολιτεία, ως πρωταρχικό στόχο είναι να τοποθετηθούν εκείνα τα άτομα που θα μπορούν να εκφράσουν τα μηνύματα, τις θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματος. Από την δίκη μου πλευρά βρίσκομαι σε καθημερινή επαφή και συνεργάζομαι με όλα τα στελέχη του κόμματος σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον ενημερώνομαι και για όλα όσα συμβαίνουν τόσο από τον διεθνή όσο και από τον Ελληνικό τύπο αλλά και από μεγάλα sites. Στο σημείο αυτό να τονίσω την συμβολή του κ. Παναγιώτη Αποστόλου ο οποίος είναι επικεφαλής Πολιτικής Στρατηγικής του κόμματος και το οποίο εκπροσωπεί σε όλα τα θέματα που προκύπτουν.

Δημ. Η τελευταία σας δημόσια εμφάνιση ήταν στο ιδρυτικό συνέδριο των ΑΝΕΛ; Υπάρχει κάποια συμφωνία με τον Πάνο Κάμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες;

Ν. Παυλίδου: Πράγματι ισχύει η παρουσία μου στο συνέδριο. Ήμουν ανάμεσα στους ομιλητές και όσοι παρακολούθησαν τι είπα στάθηκα κυρίως στην εσωτερική αναγέννηση του εαυτού μας και το έκανα αυτό διότι στην Ελλήνων Πολιτεία έχουμε θέσει μια βασική αρχή μιλάμε με όλα τα κόμματα και είμαστε σε ανοιχτό διάλογο με όλα όσα έχουν σημαία τους την πατρίδα, την ορθοδοξία, τους θεσμούς και τις παραδοσιακές αρχές μας. Συνεπώς επειδή με την ιδεολογική βάση των ΑΝΕΛ μας συνδέουν κοινές ιδέες και κοινοί στόχοι είμαστε σε μια ανοιχτή συνεργασία η οποία μπορεί στο μέλλον να έχει θετικά και ουσιαστικά αποτελέσματα. Ωστόσο ως Ελλήνων Πολιτεία έχουμε βάλει κάποιες “κόκκινες” γραμμές τις οποίες δεν μπορούμε να παραβιάσουμε κυρίως για ηθικούς λόγους. Για παράδειγμα μια βασική “κόκκινη” γραμμή είναι κανένας πολιτικός του παρελθόντος και όσοι είχαν οφίτσια από το 1974 μέχρι το 2010 δεν είναι δεκτός σε μια νέα διακυβέρνηση της χώρας. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από νέους ανθρώπους που δεν ευθύνονται με την χρεοκοπία πολιτική, οικονομική και ηθική. Το νέο πολιτικό προσωπικό της χώρας όπως το οραματιζόμαστε στην Ελλήνων Πολιτεία πρέπει να είναι άφθαρτοι άνθρωποι, να αγαπούν την Ελλάδα και να έχουν όρεξη και φιλοδοξία να προσφέρουν για το κοινό καλό όλων μας. Θα μου πείτε τώρα όμως ότι ο Πάνος Καμμένος είναι μέσα σε αυτά τα πρόσωπα; Δεν αντιλέγω όμως κοιτάξτε στην πολιτική το εφικτό είναι η σύνθεση απόψεων και ο Πάνος Καμμένος έκανε αυτό που δύσκολα θα μπορούσε να πετύχει κάποιος άλλος πολιτικός σε συνθήκες εξθλίωσης και παρατεταμένης ύφεσης.Το γεγονός ότι αντιστέκεται μαζί με τα στελέχη του για πολιτικές θέσεις όμοιες με αυτές της Ελλήνων Πολιτεία και προσπαθεί να προστατεύσει ότι Ελληνικό έχει απομείνει μας βρίσκει απόλυτα θετικούς. Έχουμε πόλεμο και μάλιστα με αντιπάλους που διαθέτουν υπερόπλα και θα μείνω στη φράση “την ώρα του πολέμου δεν περισσεύει κανένας….” Παράλληλα θέλω να πω, πως παρόλο που είμαστε σε μια ανοιχτή επικοινωνία με τους ΑΝΕΛ αυτό δεν μας εμποδίζει να κάνουμε σκληρή κριτική και αυτό γιατί η πολιτική χτίζεται μέσα από τις αντιθέσεις και όχι από ψευδεπίγραφες και επικοινωνιακές διαφορές που χτίζουν για ίδιο όφελος όλα τα κόμματα.

Δημ.: Κατά καιρούς βλέπουμε ότι ένα θέμα στο οποίο η Ελλήνων Πολιτεία ασκεί έντονη και σκληρή κριτική είναι το σκάνδαλο της SIEMENS; Αυτό γιατί;

Ν. Παυλίδου: Κατά την άποψη μου το θέμα της SIEMENS είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης και σε αυτό εμπλέκονται όλα τα πολιτικά κόμματα. Πριν όμως σας πω λεπτομέρειες θα σας πω ότι έχω παρακολουθήσει όλο το ιστορικό σε ότι αφορά την δικαστική εξέλιξη στη Γερμανία και από την οποία προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία έχει αναμειχθεί σε πολλές χώρες επηρεάζοντας κυρίως πολιτικές ισορροπίες και θεσμούς. Δεν μας απασχολεί το εμπορικό κομμάτι ούτε το επιχειρηματικό, ωστόσο η χειραγώγηση πολιτών με περίεργες χρηματοδοτήσεις πολιτικών κομμάτων και προσώπων είναι ένα θέμα. Δεν θα επεκταθώ παραπάνω γιατί το θέμα το έχει αναλάβει ο επικεφαλής Πολιτικής Στρατηγικής κ. Παναγιώτης Αποστόλου, καθώς το σκάνδαλο SIEMENS συνεχίζει να ταλανίζει ακόμη και στις μέρες μας το πολιτικό σύστημα. Δεν πρέπει να αγνοηθεί παρότι υπήρξε μοναδική στα χρονικά ομόφωνη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής η κυβέρνηση Παπαδήμου, την οποία στηρίζε και ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Α.Σαμαράς μετετράπη στην πορεία σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, μεταξύ της SIEMENS και του Ελληνικού δημοσίου, της τάξης των 200 χιλιάδων ευρώ!!!!Επιπρόσθετα αυτή υπέγράφη από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα λίγες μέρες πριν μεταβεί ο κ. Σαμαράς στο Βερολίνο όπου και συναντήθηκε με την Καγκελάριο Μέρκελ. Να σημειωθεί ότι τον συμβιβασμό δεν είχαν δεχθεί να υπογράψουν οι κ. Σαχινίδης και Ζαννιάς!!!! Αυτό τα λέει όλα. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι στη διάθεση σας και μέσω του κ. Αποστόλου μπορείτε να πάρετε όσα στοιχεία θέλετε τα οποία δεν τιμούν το κράτος δικαίου για το οποίο ωρύονται όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων τόσο από τα έδρανα της βουλής όσο και από τα τηλεπαράθυρα. Ολοκληρώνοντας για την Ελλήνων Πολιτεία το σκάνδαλο SIEMENS είναι απαράβατη “κόκκινη” γραμμή και σε θέματα ατιμωρησίας δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση…..

Δημ.: Πριν μερικές βδομάδες είδαμε μια ανακοίνωση σας για τις ευρωεκλογές. Μπορείτε να μας πείτε τι ακριβώς σχεδιάζετε;

Ν. Παυλίδου: Καταρχήν πριν απαντήσω στο ερώτημα σας θέλω να σας πω, ότι στην Ελλήνων Πολιτεία έχουμε ένα σύνθημα. Το κόμμα χτίζεται καθημερινά και οι αποφάσεις σε πρώτη φάση γίνονται από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή. Στην πολιτική για να έχει κάποιος αποτελέσματα θέλει υπομονή και επιμονή. Η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας καθώς διακυβεύονται πολλά περισσότερα από τον φυσικό και ορυκτό πλούτο της. Ο στραγγαλισμός από τους δανειστές δείχνει ότι πίσω από την σωτηρία της χώρας υπάρχει ένα σχέδιο δημιουργίας ενός πολυπολιτισμικού κράτους όπως ακριβώς και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας πριν μερικά χρόνια. Ωστόσο η χώρα πρέπει πρώτα να βάλει κανόνες δικαίου στην εσωτερική ανακατανομή των πόρων και να δημιουργήσει ένα άλλο μοντέλο κοινωνικού κράτους το οποίο θα προστατεύει τους πολίτες και κυρίως τις πιο αδύναμες κατηγορίες πολιτών. Όσον αφορά το ερώτημα σας ως κόμμα δεν είμαστε κατά της Ε.Ε. ωστόσο έχουν πολλά και σοβαρά λάθη από τους ηγέτες της. Δημιούργησαν ενιαίο νόμισμα χωρίς να γίνει πολιτική ένωση. Και το κυριότερο ενώ όσο χρηματοδοτούσαν την ελληνική οικονομία με τα διάφορα οικονομικά προγράμματα οι Έλληνες πολιτικοί δεν είχαν σχέδιο ούτε για ανάπτυξη αλλά και ούτε για την ενίσχυση των δομών του κράτους. Όλες οι κυβερνήσεις αναλώθηκαν σε “δωράκια” ημετέρων σε κακοδιαχείριση και σε πολιτικές πελατειακού χαρακτήρα τέτοιου που επιτρέπει ακόμη και σήμερα σε πολλούς Ευρωπαίους να βλέπουν την Ελλάδα με πολύ κακό μάτι. Σε ότι αφορά τις θέσεις για την Ευρώπη θα ήθελα να πω ότι δεν θέλουμε μια Γερμανική Ευρώπη αλλά μια Ευρώπη των λαών που θα δέχεται στους κόλπους της την διαφορετικότητα της κουλτούρας και της αντίληψης που έχει κάθε λαός. Είναι πανάκεια να μιλάμε για ενιαίο νόμισμα για αυτό και διαχωρίζουμε την θέση μας. Πιστεύω ότι είναι μύθος το δίλημμα ευρώ ή δραχμή και αυτό βολεύει κάποιους στην Ελλάδα που δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμια τους. Με αφορμή όμως τις ευρωεκλογές του 2014 πήραμε μια απόφαση πρωτόγνωρη για το Ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Το ψηφοδέλτιο μας θα απαρτίζεται από Έλληνες που διαμένουν σε χώρες της Ε.Ε και οι οποίοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και της συμμετοχής σε θέματα που αφορούν την Ευρωζώνη.

Δημ.: Αυτό που είπατε πριν μήπως αποτελεί εμπόδιο για την καθιέρωση σας στο πολιτικό σύστημα;

Ν. Παυλίδου: Ναι, πολύ έχουν παρεξηγήσει ότι κάνουμε ένα επικίνδυνο διαχωρισμό. Δεν είναι όμως έτσι. Άλλωστε σας είπα για τους υποψηφίους και μόνο για τις ευρωεκλογές. Ένα πολιτικό κόμμα δεν αρκείται μόνο σε στελέχη για ειδικές περιπτώσεις. Προσωπικά θεωρώ ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να χωριστούν σε αυτούς του εσωτερικού και αυτούς της διασποράς και αυτό γιατί ο λαός μας είναι από τους δραστήριους και με πολύ μεγάλο βαθμό κινητικότητας. Εκ των προτέρων δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν επειδή έχει την επιχείρηση του στο εξωτερικό ή επειδή ο ίδιος θεωρεί ότι έχει περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει ατομικά. Πάντως για τις ημέρες μας η ενίσχυση της χώρας από την διασπορά έχει μεγάλη σημασία γιατί όσοι έχουν διαβάσει την ιστορία δεν πρέπει να αγνοήσουν ότι η διασπορά έχει μεγάλη συμβολή στην πολιτική ιστορία της χώρας. Το παράδειγμα της Φιλικής Εταιρείας δεν πρέπει να το ξεχνάει κανένας Έλληνας και Ελληνίδα.

Δημ.: Μπορεί να δωθεί λύση στα πολλά προβλήματα της χώρας από τα υπάρχοντα κόμματα;

Ν. Παυλίδου: Αυτή η ερώτηση θα πρέπει να είναι κυρίαρχη σε όλα τα πολιτικά κόμματα. Από τον Ιούνιο του 2012 έχουμε περάσει επίσημα σε πολυκομματικές κυβέρνησεις και σε περίοδο συνεργασίας κομμάτων γεγονός που καταδεικνύει ότι πρέπει να υπάρχει προγραμματική συμφωνία τέτοια που να ωφελεί την κοινωνία, το Έθνος και τα συμφέροντα των πολιτών του. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στον κόσμο και μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού στις ερχόμενες εκλογές δεν ξέρει τι θα ψηφίσει. Εμείς ως Ελλήνων Πολιτεία συμμετέχουμε σε όλες αυτές τις συζητήσεις με στόχο την ευρύτατη συσπείρωση ακόμη και σε ένα πρόσωπο με πατριωτικές καταβολές και φυσικά με τον όρο ότι δεν συμμετείχε στο πάρτι της χρεοκοπίας της χώρας από την μεταπολίτευση και μετά. Μπορεί να είμαι Πρόεδρος ενός κόμματος αλλά σημασία δεν έχει να γίνω η πρώτη κυρία της χώρας αλλά να βγει η πατρίδα από αυτό το τέλμα που μπήκε και θα είμαι η πρώτη που θα στήριξω να ηγηθεί μια τέτοια προσωπικότητα. Γιατί πάνω από όλα για μένα μετράει το Έθνος και όχι οι καρέκλες και το αρχηγιλίκι. Βέβαια επειδή ως κόμμα έχουμε φανερώσει κάποια δείγματα γραφής θα έλεγα πως σε μια ενδεχόμενη προγραμματική συμφωνία πρέπει να συμμετέχουν και όλες οι καθαρές πατριωτικές φωνές της χώρας, με διάλογο, με προτάσεις και κοστολογημένα σχέδια μακράς διάρκειας. Κλείνοντας πρέπει ο κόσμος να πιστέψει στο καινούργιο και να δώσει το δικό του παρόν. Χωρίς τη δική του συμμετοχή θα διαιωνίζεται η κομματοκρατία και η οικογενειοκράτια η οποία είναι ένα από τα αίτια της κρίσης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *