ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΣΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΕΓΕΣ

Ανοιχτή επιστολή προς Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Κύριοι,

Πρώτα σαν παραγωγός, δεύτερον σαν Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού και υπηρετώντας την τοπική αυτοδιοίκηση ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κιλελέρ, επιλέγω τον τρόπο της ανοιχτής επιστολής να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας εκθέσω τα παράπονα… και τις ανησυχίες των παραγωγών, κτηνοτρόφων και πολιτών της περιοχής μας σχετικά με την κακή φετινή διαχείριση του ΟΣΔΕ…

Γνωρίζοντας ότι οι δικαιούχοι στην περιοχή της Λάρισας είναι περίπου 21.000, καταλαβαίνετε αμέσως το μέγεθος του έργου που πρέπει να υλοποιηθεί ποιοτικά έτσι ώστε να υπάρχουν καλές πληρωμές τον Οκτώβριο.

Με λύπη μου όμως διαπιστώνω ότι το τριτοβάθμιο συνεταιριστικό μας όργανο – που είναι η ΠΑΣΕΓΕΣ- με απόφαση ΔΣ απέρριψε τις ΕΑΣ-συνεταιρισμούς που είναι μέλη της με τεράστια εμπειρία, υποδομή και παρουσία δίπλα στον αγρότη όλο το χρόνο, από το έργο του ΟΣΔΕ και δίνοντας το δικαίωμα εκτέλεσης του σε μια ιδιωτική εταιρεία – ιστοσελίδα επί πληρωμή.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ το Φεβρουάριο επικοινώνησε επίσημα με τους προέδρους των συνεταιρισμών της περιοχής μας και συγκεκριμένα με τους:

· ΑΣΕΠΟΠ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

· ΑΓΡ.ΣΥΝ/ΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

· ΑΓΡΟΤ.ΣΥΝ/ΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

· ΑΓΡΟΤ.ΣΥΝ/ΜΟΣ ΠΥΡΓΕΤΟΥ

· ΑΓΡΟΤ.ΣΥΝ/ΜΟΣ ΑΓΙΑΣ

· ΑΓΡ.ΣΥΝ/ΜΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ

Προετοιμάζοντας τους , λέγοντας ότι πύλη εισόδου θα είναι η ΠΑΣΕΓΕΣ και σημεία εκτέλεσης του έργου θα είναι οι παραπάνω συν/μοί.

Στην έναρξη όμως της διαδικασίας του ΟΣΔΕ 2013 η ΠΑΣΕΓΕΣ το εκτελεί πλέον σε συνεργασία με την ιδιωτική εταιρεία NEURO PUBLIC με το πρόγραμμα ΓΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ απαιτώντας εκβιαστικά 30,00 € ανά δήλωση για να την καταχωρήσει στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Κύριε Υπουργέ, αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς έχει εξοργίσει τους πολίτες της υπαίθρου και πρέπει να καταδικαστεί και να αποσυρθεί άμεσα με εντολή σας.

Εκβιασμούς και πλιάτσικο στην Λάρισα δεν δεχόμαστε.

Απαίτηση λοιπόν των αγροτών – κτηνοτρόφων είναι να εκτελεστεί το έργο βάσει της σύμβασης που υπέγραψαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , ο ΟΠΕΚΕΠΕ και η ΠΑΣΕΓΕΣ. Το εθνικό αυτό έργο πρέπει να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους δικαιούχους τον Οκτώβριο – Δεκέμβριο 2013 με σωστές και ολοκληρωμένες πληρωμές.

Καταλήγοντας Κύριοι, προκύπτουν και τα παρακάτω ερωτήματα – διαπιστώσεις που απασχολούν έντονα τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους:

1. για την ολοκλήρωση του ΟΣΔΕ, πόσο χρόνο θα παραμείνουν τα συνεργεία στα σημεία εκτέλεσης

2. οι ενδεχόμενες διορθώσεις που θα προκύψουν από ποιον και που θα γίνουν

3. η εκτύπωση της δήλωσης ΟΣΔΕ απαιτείται από τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα ( άρθρο 68, βιολογική γεωργία, απονιτροποίηση, κλπ) να φέρει επίσημη σφραγίδα του φορέα εκτέλεσης του έργου

4. κατά πόσο είναι νόμιμο το ΓΕΑ Επιχειρείν , ένα καθαρά ιδιωτικό πρόγραμμα να είναι δίπλα στο πρόγραμμα του ΟΣΔΕ και πως το επιτρέπει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

5. τα προσωπικά δεδομένα των δικαιούχων είναι περιουσία του Δημοσίου, γι’ αυτό και ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο μοναδικός πιστοποιημένος Οργανισμός ελέγχου και πληρωμών. Πώς λοιπόν Κύριε Υπουργέ προέκυψε ο ένας και μοναδικός ιδιώτης να έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα;

6. τον Ιανουάριο του 2014, πρέπει να προκηρύξετε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό επί ίσοις όροις για την εκτέλεση του ΟΣΔΕ των επόμενων ετών. Το ΓΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ θα φέρει στο χαρτοφυλάκιο του προϋπηρεσία ετών;

Και για την ιστορία αναφέρω, ότι το 2011 έκλεισαν οι πύλες σε διάφορες ΕΑΣ με την αιτιολογία του τιμοκαταλόγου, τώρα κύριοι του ΟΠΕΚΕΠΕ , με την είσπραξη των 30,00 € από τον ιδιώτη θα μείνουν ανοιχτές οι πύλες;

Καλώ τους παραγωγούς να προσέλθουν άμεσα για να ολοκληρώσουν την δήλωση του ΟΣΔΕ 2013 και σε καμία περίπτωση να μην καταβάλουν ούτε ένα ευρώ στην ΠΑΣΕΓΕΣ και στον συνεργαζόμενο ιδιώτη.

Μετά τιμής

ΧΑΤΖΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΓΡ.ΣΥΝ/ΜΟΥ «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *