Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά δημοκρατική ανατροπή, στην Πορτογαλία ο Τσίπρας την Πέμπτη

Βέβαιη θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτόματη ενεργοποίηση των ρητρών για νέα μέτρα μέσα στους επόμενους μήνες, γι’ αυτό και χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή του, μονόδρομο για τη σωτηρία του τόπου τη δημοκρατική ανατροπή της τρικομματικής κυβέρνησης, καθώς και την ακύρωση του μνημονίου.

Στο μεταξύ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει την Πέμπτη στην Πορτογαλία, με …
αφορμή την επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων, προκειμένου να μιλήσει σε ανοιχτές εκδηλώσεις και να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

«Παρά την κυβερνητική προσπάθεια να δημιουργηθεί μια τεχνητή εικόνα αισιοδοξίας, η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα δεν κρύβονται. Η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας έχει συνειδητοποιήσει ότι οποιοδήποτε βήμα εξόδου από την κρίση, περνά μέσα από την ακύρωση του μνημονίου. Η δυσαρμονία λαϊκής θέλησης και κυβερνητικής πολιτικής αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση κι αποδιοργανώνει την προπαγανδιστική εκστρατεία του μνημονιακού μπλοκ, ότι δήθεν η χώρα βλέπει φως στο τούνελ. Οι σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, αποστερούν το Δημόσιο από ισχυρά αναπτυξιακά εργαλεία και λειτουργούν μόνο προς όφελος των υποψήφιων αγοραστών. Τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης έχουν αφεθεί στη τύχη τους, ενώ η ανεργία ανατροφοδοτείται από τις απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και το κλείσιμο επιχειρήσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

koutipandoras.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *