Τελευταία Νέα

Νέο χαράτσι στα φάρμακα! Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν… τις τρύπες του ΕΟΠΠΥΟ

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με κατ’ επείγουσα επιστολή του ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να δοθεί παράταση…

Νέο χαράτσι στα φάρμακα! Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν… τις τρύπες του ΕΟΠΠΥ
Νέα αλλαγή έρχεται από Δευτέρα στη συμμετοχή στα φάρμακα των ασθενών, καθώς πλέον οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πληρώνουν ολόκληρη τη διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής τιμής και λιανικής.

Μέχρι πρόσφατα, τη μισή διαφορά κατέβαλε ο ΕΟΠΥΥ, ωστόσο οι ασφαλισμένοι πλέον καλούνται να πληρώνουν ολόκληρη τη διαφορά από την τιμή αποζημίωσης που δίνει ο ΕΟΠΥΥ μέχρι την τιμή που κοστίζει το φάρμακο στο ράφι, όπως αναφέρει το iatropedia.gr, το οποίο επικαλείται υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2219/9-9-2013.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι ασφαλισμένοι μπορούν να επιλέξουν γενόσημα σκευάσματα, για τα οποία πληρώνουν τη μισή συμμετοχή.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με κατ’ επείγουσα επιστολή του ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να δοθεί παράταση.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος Κυριάκος Θεοδοσιάδης:

«Πληροφορούμεθα από τις εταιρείες διαχείρισης προγραμμάτων φαρμακείων ότι δεν είναι τεχνικά εφικτό μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 16/10/2013 να εγκατασταθούν στους Η/Υ των φαρμακείων οι αλλαγές που προκύπτουν με την υπουργική απόφαση και αλλάζει τον τρόπο συμμετοχής των ασφαλισμένων.

Ενδεχόμενα λάθη που είναι πολύ πιθανό να εμφανισθούν εάν η διαδικασία γίνει χωρίς προηγουμένως να τεσταριστεί, θα πλήξουν την αξιοπιστία του συστήματος, αναγκαστικά θα επιβάλλει την αποσύνδεση των φαρμακείων από το σύστημα API, και κατ’ επέκταση θα αδρανοποιήσει τους φορολογικούς μηχανισμούς έκδοσης αποδείξεων και τελικά θα οδηγηθούμε σ’ ένα απέραντο αδιέξοδο».

epikaira.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *