Χρηματοδότηση τέλος για τη Χρυσή Αυγή

Η οριστική -εκτός πολύ σοβαρού απροόπτου- διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής αποφασίζεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής Δεοντολογίας…

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη χθες το απόγευμα στη Βουλή, 8 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της διακοπής της χρηματοδότησης και ένας (ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής) κατά. Να σημειωθεί πως η σχετική ρύθμιση στο γενικό της πλαίσιο είχε περάσει από τη Βουλή τον περασμένο μήνα και τώρα με την εισήγηση της επιτροπής Δεοντολογίας και την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής ολοκληρώνεται η διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Στοιχειώδες μέτρο


Η χθεσινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του αρμόδιου υπουργού Γ. Μιχελάκη, ο οποίος όπως τόνισε ενώπιον των μελών της επιτροπής η αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής είναι «στοιχειώδες μέτρο προστασίας της χώρας απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τη δημοκρατία, τη δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη».

 Πρόσθεσε δε πως «για την κυβέρνηση είναι αδιανόητο το κράτος και οι φορολογούμενοι πολίτες να χρηματοδοτούν κόμματα τα οποία κατηγορούνται ότι αποτελούν εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις, που επιχειρούν να καλυφθούν κάτω από τον μανδύα πολιτικού κόμματος».

Ο υπουργός Εσωτερικών κατέληξε λέγοντας πως τα πολιτικά κόμματα, κατά γενική παραδοχή, αποτελούν τους φορείς μέσω των οποίων πραγματώνεται η κοινοβουλευτική δημοκρατία, όταν όμως «υπό τον μανδύα ή υπό την κάλυψη πολιτικού κόμματος, υπάρχουν βάσιμες κατηγορίες για την τέλεση σοβαρών εγκληματικών πράξεων, οι οποίες στρέφονται κατά της ίδιας της χώρας ή πλήττουν βάναυσα τη δημόσια τάξη, οφείλουμε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο κατάχρησης της κρατικής χρηματοδότησης με σκοπό τη στήριξη εγκληματικών δραστηριοτήτων».

Κατά την εκτίμηση του κ. Μιχελάκη, ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας της Χρυσής Αυγής, που χαρακτηρίζεται από στρατιωτική δομή, σε συνδυασμό με την πληθώρα μαρτυριών και ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες το βράδυ μετά τις συμπληρωματικές απολογίες τους στις εφέτες ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου τέσσερις χρυσαυγίτες, που ήταν ήδη κατηγορούμενοι για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Χθες απολογήθηκαν συμπληρωματικά για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τον πυρηνάρχη του Περάματος Αναστάσιο Πανταζή και τους Αντώνη Χατζηδάκη, Ιωάννη Καστρινό και Κυριάκο Αντωνακόπουλο.

 ethnos.gr (Γιώργος Πίκουλας)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *