Ηλεκτρονικό παράβολο για τις άδειες οδήγησης

Μέσω του Taxisnet από τις 23 Σεπτεμβρίου

Το ηλεκτρονικό παράβολο καθιερώνει το Υπουργείο Μεταφορών για την έκδοση άδειας οδήγησης και κάρτας ψηφιακού ταχογράφου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας…
Το μέτρο θα ισχύσει από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου. Για την αγορά του e-παραβόλου, οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα) μπορούν να επισκέπτονται το δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) και να επιλέγουν την εφαρμογή «e- παράβολο»από το μενού των «Υπηρεσιών για Πολίτες» ή των «Υπηρεσιών για Επιχειρήσεις».

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη ακόμα και για μη χρήστες του Taxisnet.

Αναλυτικά η διαδικασία:

Δημιουργία παραβόλου: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα για τη χορήγηση του παραβόλου που επιλέγει και η εφαρμογή εκδίδει μοναδικό ψηφιακό «κωδικό παραβόλου» που αντιστοιχεί στο ηλεκτρονικό παράβολο. Στη συνέχεια θα εκτυπώνει το παράβολο για να το καταθέσει στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Πληρωμή παραβόλου: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό του ηλεκτρονικού παραβόλου σε οποιαδήποτε τράπεζα ή ΕΛΤΑ, με τον «κωδικό παραβόλου» (σε κατάστημα της τράπεζας ή και στα εναλλακτικά δίκτυα ΑΤΜ, Web banking και phone banking).

Κατάθεση παραβόλου στην Υπηρεσία: Ο ενδιαφερόμενος καταθέτει το ηλεκτρονικό παράβολο στην υπηρεσία όπου θα ελέγχεται το εάν έχει καταβληθεί το αντίτιμο.

Κατά τη φάση της πιλοτικής λειτουργίας, η κατάθεση του e- παραβόλου θα εμφανίζεται στις Υπηρεσίες δύο εργάσιμες ημέρες μετά την πληρωμή.

Στην επόμενη φάση, η εφαρμογή θα δώσει τη δυνατότητα χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και το ηλεκτρονικό παράβολο θα εμφανίζεται άμεσα.Παράλληλα με το ηλεκτρονικό παράβολο θα συνεχίσουν πάντως να εκδίδονται παράβολα και μέσω των ΔΟΥ.

tovima.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *