Ποινικοί με ”παρελθόν” οι δύο ληστές της Εθνικής στο Βελεστίνο [βίντεο+φωτο]

Η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, προχώρησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων των δύο….

από τους πέντε δράστες που λήστεψαν την Εθνική Τράπεζα στο Βελεστίνο, στις 14 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, ο ένας δράστης είναι αυτός που, όπως διακρίνεται στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, φοράει καρό πουκάμισο και ο δεύτερος πράσινη μπλούζα.

Όπως μετέδωσε ο Alpha και οι δύο είναι Έλληνες και γνωστοί στις αρχές, καθώς στο παρελθόν είχαν φυλακιστεί για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν, ότι πρόκειται για μέλη σπείρας, η οποία δρα από το 2011, και η οποία φέρεται να έχει διαπράξει παρόμοιες ληστείες στην Πελοπόννησο.

Η διαπίστωση ότι δύο εκ των δραστών προέρχονται από το κοινό έγκλημα δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση, καθώς μέχρι τώρα αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούσαν ότι πίσω από τη ληστεία στο Βελεστίνο κρύβονταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και, μάλιστα, πιθανολογούσαν ότι πρόκειται για μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Υπενθυμίζεται, πως η λεία των πέντε ληστών ανέρχεται σε 317.420 ευρώ.

Στο βίντεο που έδωσε η ΕΛΑΣ στη δημοσιότητα οι δράστες φαίνονται ντυμένοι με βερμούδες, φορούν γυαλιά, ενώ τουλάχιστον ένας από αυτούς φορά περούκα.

Οι ληστές περίμεναν να έρθει η σειρά τους στον γκισέ και τότε ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους με την απειλή των όπλων που είχαν μαζί τους.

Ο επικεφαλής τους, που μιλούσε καθαρά ελληνικά, έπιασε κουβέντα με έναν καταθέτη τον οποίο ρώτησε πόσα χρήματα είχε στο τσαντάκι του και όταν εκείνος τους απάντησε, του είπε: «Βάλτα μέσα, εμείς ληστεύουμε τις τράπεζες, όχι τον κόσμο»!

Αφού γέμισαν δύο σάκους με τα χρήματα, οι δράστες έφυγαν περπατώντας σαν κύριοι μέσω του πεζόδρομου με κατεύθυνση προς το κοντινό ρέμα, όπου τους περίμενε άλλος ένας συνεργός τους με το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κλεμμένο Ι.Χ, που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους βρέθηκε καμένο μιάμιση ώρα μετά τη ληστεία στην περιοχή Άγιος Μηνάς, μεταξύ Βελεστίνου και Χλόης.

Δείτε το βίντεο της ληστείας:

http://directnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *