Βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι προετοιμάζουν χωριό στην Ελλάδα για τους ανέργους

Αναζητώντας τον ήλιο, Βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι ετοιμάζονται να καταφθάσουν στην Ελλάδα για να φτιάξουν ένα ολόκληρο χωριό! Στο χωριό αυτό, θα έχουν…

την ευκαιρία να ζήσουν και να συνεργαστούν νέοι άνεργοι από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.

Όλα αυτά σχεδιάζονται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας ProWork, η οποία αποτελεί συνεργασία της Intercivil Society, μιας ομάδας νέων επαγγελματιών και φοιτητών, που ονομάζεται ThessaloWiki, της ICLS (Rome) και της ομάδας ProWork Portugal.
Η πρώτη ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας ProWork θα γίνει σήμερα στις 17:00, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27) .

H εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ. στο πλαίσιο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Η παρουσίαση της πρωτοβουλίας θα γίνει από το γκρουπ ThessaloWiki και τον Geza Tessenyi, πρόεδρο της Intercivil Society (Λονδίνο). Επίσης θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μάρτιν Σουλτς, προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιείται η εκδήλωση.

Τι είναι το Prowork

H πρωτοβουλία ProWork είναι μια συλλογική πρωτοβουλία νέων (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία) για την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών και την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Αποτελεί μια προσπάθεια σύνδεσης νέων ανέργων από τις χώρες του Νότου και ηλικιωμένων πολιτών του Βορρά μέσα από τη δημιουργία νέων χωριών (ή την αναζωογόνηση εγκαταλειμμένων) όπου ηλικιωμένοι πολίτες από λιγότερο ηλιόλουστες χώρες της Ευρώπης, θα μπορούν να αποσυρθούν μόνιμα ή για ένα διάστημα του χειμώνα.

Η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να καταδείξει έμπρακτα την έννοια της αλληλεγγύης και να επαναφέρει την εμπιστοσύνη ανάμεσα σε Ευρωπαίους πολίτες διαφορετικών γενεών και εθνικοτήτων, που βιώνουν λόγω της οικονομικής κρίσης, ολοένα πιο ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ τους. Επιπλέον, στοχεύει να προσελκύσει επενδύσεις και να συμβάλει ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της διαφυγής υψηλά καταρτισμένου εργατικού δυναμικού στο εξωτερικό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω Facebook: https://www.facebook.com/events/215383761989096/?previousaction=join&ref_dashboard_filter=upcoming&source=1

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.

Στις 21:00 θα γίνει πάρτι στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες: https://dasta.auth.gr/cmsitem.aspx?sid=2&id=487
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης, MSc, [email protected]
Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και Δικτύου Mentoring ΑΠΘ
2ο Περιφερειακό Γραφείο Διασύνδεσης Α.Π.Θ.
Τηλ: 2310996647

e-saloniki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *