Οι ελαφρώς υπέρβαροι ζουν περισσότερα χρόνια !

Nέα μελέτη από ερευνητές του Ohio State University, τα ηλικιωμένα άτομα άνω των 50 ετών που είναι ελαφρώς υπέρβαρα ζουν και περισσότερα χρόνια. Μάλιστα, ζουν περισσότερο ακόμη και από αυτούς που έχουν φυσιολογικό βάρος.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν βάρος ελαφρώς μεγαλύτερο του κανονικού(BMI 25 – 29,9), έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να επιβιώσουν μέσα στα επόμενα 16 χρόνια, σε σχέση με τα άτομα που έχουν φυσιολογικό βάρος. Αυτό, με την προϋπόθεση ότι το βάρος τους θα μείνει σχετικά σταθερό και ότι δεν θα γίνουν παχύσαρκοι στην πορεία.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι λίγα παραπάνω κιλά δρουν ως “ασπίδα” για την υγεία, μετά το πεντηκοστό έτος.

“Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο ότι ο γηραιότερος πληθυσμός είναι πιο επιρρεπείς σε ασθένειες και παθήσεις, ιδιαίτερα στις διάφορες μορφές καρκίνου, που προκαλούν επικίνδυνη απώλεια βάρους. Σε αυτή την περίπτωση, το λίγο επιπλέον βάρος, προστατεύει τον ασθενή από τυχόν διατροφικές ελλείψεις, μεταβολικές καταπονήσεις, την απώλεια μυικού και οστικού ιστού κλπ”, δήλωσε ο Hui Zheng, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και επίκουρος καθηγητής της κοινωνιολογίας στο Ohio State University.

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για την έρευνα εδώ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *