Τα επόμενα βήματα του Αναστασιάδη στην Κύπρο

Ο ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος της Κύπρου υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει σύντομα διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές και θα οριστικοποιήσει ένα πακέτο στήριξης 17 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Μαρτίου μετά την εντυπωσιακή του νίκη στης προεδρικές εκλογές της Κυριακής.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος απέσπασε…
το 57,5% των ψήφων στο δεύτερο γύρο των εκλογών, δήλωσε στη συνέντευξή του προς τους Financial Times, ότι πιστεύει πως η Κύπρος αποτελεί «συστημικό κίνδυνο για την ευρωζώνη» και πως χρειάζεται συμφωνία μέσα στις επόμενες εβδομάδες για να ανακτηθεί ο καταπονημένος τραπεζικός κλάδος της χώρας και να αποτραπεί η χρεοκοπία της κυβέρνησης.

«Χρειαζόμαστε έγκαιρη οικονομική στήριξη για να ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες όπως επίσης να καλύψουμε μεσοπρόθεσμες δημοσιονομικές μας ανάγκες», δήλωσε.

Η νίκη του κ. Αναστασιάδη αποτέλεσε ανακούφιση για τους περισσότερους Ευρωπαίους ηγέτες, εκ των οποίων και η Άνγκελα Μέρκελ η οποία είχε εξοργιστεί με τον απερχόμενο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, τον κομουνιστή ηγέτη που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη συμφωνία, ενώ επανειλημμένως φλέρταρε με τη Μόσχα ως εναλλακτική επιλογή στην ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Ο κυπριακός λαός έδωσε στον κ. Αναστασιάδη ισχυρή εντολή να εφαρμόσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και να κάνει ό,τι χρειάζεται για να εξασφαλίσει δημοσιονομική και χρηματοοικονομική σταθερότητα», δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: euro2day.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *