Οριστική η πτώχευση της Fokas

Σε κατάσταση πτώχευσης με την απόφαση 4668/14 κήρυξε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης την εταιρεία ένδυσης-υπόδησης Fokas, σύμφωνα με…

τα ρεπορτάζ του Capital.gr.   Αρχές της χρονιάς πιστωτής της εταιρείας με στόχο τη διεκδίκηση οφειλής ύψους 40,4 χιλιάδων ευρώ είχε υποβάλει αίτηση πτώχευσης κατά της Fokas, την οποία το δικαστήριο έκανε δεκτή.  

Η απόφαση αυτή φέρνει το οριστικό τέλος για την εταιρεία που διέθετε παρουσία στο λιανεμπόριο από το 1936 και αναμένεται να οδηγήσει σε πλειστηριασμούς στοιχείων ενεργητικού της εταιρείας με στόχο την αποπληρωμή των χρεών.  

Η βορειοελλαδίτικη εταιρεία διαθέτει τα παράκατω «assets»: -κέντρο logistics, συνολικού εμβαδούν 12.600 τ.μ., στην περιοχή του Ωραιοκάστρου στα Δυτικά της Θεσσαλονίκης, το οποίο στεγάζει τις υποστηρικτικές λειτουργίες και την κεντρική διοίκηση -κτήριο αποθήκης στην περιοχή “Φοίνικας”, στα ανατολικά της πόλης της Θεσσαλονίκης, συνολικού εμβαδού 2.316 τ.μ. -πάγια στοιχεία και -αποθέματα (ρουχισμός, υφάσματα κτλ)  

Το τελευταίο «όπλο», αλλά, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας-όπως αναφέρουν-ενημερωμένες πηγές είναι η άσκηση έφεσης από την Fokas κατά της απόφασης για κήρυξη πτώχευσης.   Τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία είχε βάλει «λουκέτο» στο σύνολο των καταστημάτων της, με την Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ να έχει αγοράσει το ακίνητο-«ναυαρχίδα» της Fokas στην οδό Ερμού στο Σύνταγμα. Σύντομα το νεοκλασικό της Fokas στην οδό Ερμού αναμένεται να ξαναλειτουργήσει μια και τα ρεπορτάζ θέλουν αρκετούς ενοικιαστές να έχουν δείξει ενδιαφέρον.

lifo.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *