7 κόλπα για να καις περισσότερες θερμίδες στο γραφείο

Η καθιστική εργασία αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που η παχυσαρκία γνωρίζει άνθιση στις ανεπτυγμένες κοινωνίες. Όπως και να το κάνουμε, έχει μεγάλη διαφορά να κάθεσαι σε ένα γραφείο 8 ώρες την ημέρα από το να είσαι 8 ώρες στο χωράφι ή την οικοδομή!

Η καθιστική εργασία καίει ελάχιστες θερμίδες και έτσι τα κρούσματα παχυσαρκίας είναι αυξημένα στα άτομα με αυτές τις δουλειές. Υπάρχουν όμως ορισμένα απλά κόλπα που μπορείς να κάνεις ώστε να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να κάψει αρκετές παραπάνω θερμίδες.

Προσπάθησε να τα εφαρμόσεις όλα στην εργασιακή σου καθημερινότητα και σίγουρα θα δεις αλλαγές στο σώμα σου μέσα στους επόμενους μήνες.

Μίλα στο τηλέφωνο όρθιος
Ένα απλό κόλπο είναι να σηκωνόμαστε όρθιοι κάθε φορά που χρησιμοποιούμε το τηλέφωνο. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να αποκτήσεις ένα ασύρματο τηλέφωνο και να κάνεις μικρές βόλτες στο γραφείο. Αυτό θα σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες αλλά και να ξεπιαστείς.

Αγόρασε ένα stepper
Το stepper είναι ένα μηχάνημα που μπορείς να χρησιμοποιείς όταν κάθεσαι, μακρυά από τα περίεργα μάτια. Τα 20 λεπτά χαλαρού, “καθισμένου” stepping ισοδυναμούν σε τουλάχιστον 50 θερμίδες. Όχι και άσχημα !

Πιες νερό σε μικρότερο ποτήρι
Όσο μικρότερο είναι το ποτήρι του νερού σου τόσο πιο συχνά θα σηκώνεσαι να το γεμίζεις. Θα σε βοηθήσει να κάψεις μερικές θερμίδες παραπάνω.

Πες όχι στο έτοιμο φαγητό
Σταμάτα να τρως απέξω και ξεκίνα να φτιάχνεις μόνος σου το φαγητό που τρως στην δουλειά. Θα ελέγχεις καλύτερα τις θερμίδες που καταναλώνεις και θα κάνεις και οικονομία.

Κάνε walk-and-talk συναντήσεις (στα όρθια, περπατώντας)
Οι συναντήσεις αυτού του είδους είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στο εξωτερικό. Για να τις κάνεις βέβαια πρέπει να πάρεις και το ok από τους συναδέλφους σου.. εκτός και αν είσαι ο προιστάμενος !

Κόψε το αυτοκίνητο ή το λεωφορείο
Αν ο χώρος εργασίας βρίσκεται σχετικά κοντά στο σπίτι τότε δεν έχεις παρά να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο ή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πήγαινε με τα πόδια ή με ποδήλατο. Θα κάψεις θερμίδες, θα ασκηθείς και σε βάθος χρόνου θα γλιτώσεις πολλά χρήματα. Αντίστοιχα, μπορείς να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το ασανσέρ, τις κυλιόμενες σκάλες κλπ, για extra άσκηση.

Πιες πράσινο τσάι και καφέ και πες όχι στην ζάχαρη και τα αναψυκτικά
Έρευνες έχουν δείξει πως ο καφές και το πράσινο τσάι προκαλούν μικρή αύξηση στον μεταβολισμό μας. Η αύξηση όμως είναι πολύ μικρή και για αυτό θα πρέπει και τα δύο να καταναλώνονται χωρίς ζάχαρη, αλλιώς θα έχεις τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Πιες λοιπόν 1 καφέ το πρωί και 1 πράσινο τσάι αργότερα κατά την διάρκεια της ημέρας.

πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *