Πέντε περίεργα κόλπα για αδυνάτισμα

Ακολουθούν 5 περίεργα κόλπα που βρήκαμε και μπορείς να τα ακολουθήσεις για να αδυνατίσεις. Τα κόλπα δε τα βγάλαμε από το μυαλό μας, αλλά τα συνιστούν ειδικοί και είναι αποδεδειγμένο ότι δουλεύουν.

Φάε μια πολυβιταμίνη
Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο International Journal of Obesity, η λήψη μιας πολυβιταμίνης την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια περιττών κιλών. Στην έρευνα πήραν μέρος 96 παχύσαρκες εθελόντριες που χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες.  Η μία ομάδα λάμβανε μία πολυβιταμίνη, η δεύτερη ένα συμπλήρωμα ασβεστίου  και η τρίτη ένα εικονικό φάρμακο. Ύστερα από 26 εβδομάδες, βρέθηκε ότι οι εθελόντριες της πρώτης ομάδας είχαν χάσει  πολλά περισσότερα κιλά από τις άλλες. Ο Louis J. Aronne, διαιτολόγος, εξηγεί ότι αυτό οφείλεται στο ότι η διατροφή μας συχνά είναι φτωχή σε κάποια θρεπτικά συστατικά που ο οργανισμός μας προσπαθεί να τα αναπληρώσει τρώγωντας περισσότερο!

Κοιμήσου με όλα τα φώτα κλειστά!
Έρευνα του Πανεπιστήμιο του Οχάιο πάνω σε ποντίκια έδειξε ότι αυτά που κοιμόντουσαν σε απόλυτο σκοτάδι, χωρίς το παραμικρό φως, είχαν τη τάση να τρώνε λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας από ότι αυτά που κοιμόντουσαν με τη παρουσία μιας πηγής δυνατού η χαμηλού φωτισμού!  Οπότε φρόντισε να κλείνεις τη τηλεόραση πριν κοιμηθείς!

Μη νιώθεις ενοχή για το φαγητό
Η Kristin Neff αναπληρωτής καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τέξας μας συμβουλεύει να μη νιώθουμε τύψεις όταν ξεφεύγουμε και τρώμε παραπάνω! Ισχυρίζεται ότι αυτό δημιουργεί stress που με τη σειρά του μας ανοίγει και πάλι την όρεξη, δημιουργώντας έτσι ένα κύκλο!

Κλείσε τη θέρμανση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε πέρσι στο Obesity Reviews, το κρύο μας βοηθάει στο αδυνάτισμα! Συγκεκριμένα, η έρευνα βρήκε ότι ο ύπνος σε ένα κρύο δωμάτιο ωθεί το σώμα μας στο να κάψει θερμίδες για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σταθερή!

Πιες κρασί
Κι όμως το κρασί βοηθάει στο αδυνάτισμα, αλλά μόνο τις γυναίκες. Έρευνα από το Brigham and Women’s Hospital της Βοστώνη, έδειξε ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού (1-2 ποτήρια την ημέρα) βοηθάει τις γυναίκες να αδυνατίσουν. Αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι μειώνει την όρεξη τους και τις κάνει πιο δραστήριες κάτι που δε φαίνεται να ισχύσει στους άντρες!

Διάβασε ακόμα 7 περίεργα κόλπα για αδυνάτισμα!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *