Αδυνάτισμα στο γραφείο, 9 κόλπα

Σήμερα, ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων απασχολείτε σε κάποιας μορφή καθιστική εργασία. Η καθιστική εργασία έχει σαν αποτέλεσμα να μη χάνουμε πολλές θερμίδες και έτσι να βάζουμε συχνά περιττά κιλά. Ο James Levine, καθηγητής Ιατρικής στην Κλινική Mayo, λέει ότι αυτό μπορεί να αποφευχθεί αν ακολουθήσουμε μερικά μικρά κολπάκια.
Μάλιστα, σχετική έρευνα όπου οι εργαζόμενοι ακολούθησαν τα κόλπα που ακολουθούν για 6 μήνες, βρήκε ότι οι συμμετέχοντες έχασαν κατά μέσο 4 κιλά ενώ τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων τους μειώθηκαν σχεδόν κατά 40%. Πάμε να δούμε της συμβουλές του James Levine:

Ασκήσου τηλεφωνικά!
Ο Levine συμβουλεύει να σηκωνόμαστε όταν μιλάμε στο τηλέφωνο. Μάλιστα, αν υπάρχει η δυνατότητα, προτείνει να αγοράσουμε ασύρματο τηλέφωνο ώστε να περπατάμε αντί να στεκόμαστε απλώς όρθιοι. Αυτό από μόνο του μπορεί ακόμα και να διπλασιάσει τις θερμίδες που καίμε ανά ώρα!

Άλλαξε ποτήρι για το νερό και πάρε μικρότεροΈνα μικρότερο ποτήρι θα σε αναγκάζει να σηκώνεσαι πιο συχνά για να το γεμίζεις! Για extra γυμναστική μπορείς να γεμίζεις το ποτήρι σου από ένα ψυκτικό μηχάνημα που βρίσκεται πιο μακριά (π.χ. σε άλλο όροφο!).

Αγοράστε ένα mini stepper
Ο Levine λέει ότι μπορείς να κάψεις μέχρι και 90 θερμίδες το εικοσάλεπτο – χωρίς να χρειάζεται να σηκωθείς – αν χρησιμοποιείς ένα stepper κάτω από το γραφείο σου όσο δουλεύεις !

Πέτα στα σκουπίδια τον… κάδο σκουπιδιών!!!
Αντί να χρησιμοποιείς το δικό σου κάδο, χρησιμοποίησε το κάδο των συναδέλφων σου ώστε να πρέπει να σηκώνεσαι. Και για να μην έχουν παράπονο ανέλαβε και το άδειασμα τους! Έτσι θα περπατάς λίγο παραπάνω!

Προγραμματίστε συναντήσεις walk-and-talk (συζήτηση περπατώντας)
Αυτό εξαρτάται βέβαια και από την όρεξη των συναδέλφων σου. Αντί να συζητάτε στο γραφείο, ανταλλάξτε ιδέες περπατώντας! Έτσι, θα συνδυάσετε την εργασία με την άσκηση και φυσικά θα αδυνατίσετε!

Φτιάξε το δικό σου φαΐ
Φτιάξε το δικό σου φαγητό αντί να το παραγγέλνεις. Έτσι θα γλιτώσεις χρήματα, θα ξέρεις τι τρως και θα ελέγχεις καλύτερα τις θερμίδες που καταναλώνεις.

Σταμάτα να παίρνεις το αυτοκίνητο
Αν η δουλειά σου είναι κοντά μπορείς να πηγαίνεις με τα πόδια η με το ποδήλατο. Πολύ σύντομα θα διαπιστώσεις ότι και κιλά θα χάσεις και το πορτοφόλι σου θα είναι πιο γεμάτο!

Μείωσε τη χρήση του ασανσέρ
Σταμάτα να χρησιμοποιείς το ασανσέρ και πήγαινε με τις σκάλες! Πολύ γρήγορα θα δεις βελτίωση και στα κιλά και στην αντοχή σου.

Πιες πράσινο τσάι
O Levine προτείνει να αντικαταστήσουμε το καφέ μας με πράσινο τσάι, που σύμφωνα με μερικές έρευνες έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το μεταβολισμό μας.

http://www.adinatisma.com/2013/06/adinatisma-sto-grafeio.html

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *