Η απάντηση του planet-greece στην αμόρφωτη Ρεπούση [ΑΡΘΡΟ-ΕΡΕΥΝΑ]

Την ώρα που η αμόρφωτη και γεμάτη εμπάθεια κατά των Ελλήνων, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση θέλει να σταματήσει η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών στα Ελληνικά σχολεία…

ολοένα και περισσότερα σχολεία και πανεπιστήμια του εξωτερικού, τα περιλαμβάνουν ως βασικά τους μαθήματα.

Στη Μεγάλη Βρετανία…

το 2012,αποφασίστηκε να διδάσκονται σε δημοτικά(!) σχολεία ,αρχαία Ελληνικά και Λατινικά.Και αυτό γιατί όπως έχει αναγνωριστεί και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης ,οι γλώσσες αυτές προσφέρουν μία πολύ καλή βάση για τη διδασκαλία γραμματικής και συντακτικού, κάτι στο οποίο οι Βρετανοί υστερούν κατά πολύ. 

Η κίνηση αυτή για διδασκαλία αρχαίων ελληνικών σε παιδιά 7 εώς 11 ετών έγινε μετά από μία οδηγία που δημοσίευσε το Υπουργείο Παιδείας τονίζοντας πως οι Βρετανοί σε αντίθεση με άλλους λαούς που διδάσκονται αυτά τα μαθήματα στο σχολείο,τα αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά δηλαδή, γνωρίζουν τις λιγότερες ξένες γλώσσες και αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην εκμάθησή τους. 
Ήδη από το 2010 δεκατρία σχολεία είχαν τα αρχαία Ελληνικά ως υποχρεωτικό μάθημα, ενώ από πέρυσι όλο και περισσότερα δημοτικά ακολουθούν αυτό το παράδειγμα. 
Δείτε εδώ:http://www.telegraph.co.uk/education/educationnews/9683536/More-primary-schools-to-offer-Latin-and-ancient-Greek.html

Ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του Λονδίνου το UCL έχει ολόκληρο τμήμα Λατινικών και Αρχαίων Ελληνικών και διοργανώνει και συγκεκριμένα εργαστήρια κάθε χρόνο για κόσμο εκτός του πανεπιστημίου που τον ενδιαφέρουν οι συγκεκριμένες γλώσσες. 

Σύμφωνα με το website του πανεπιστημίου τα συγκεκριμένα μαθήματα αποδείχθηκαν εξαιρετικά δημοφιλή και οι θέσεις έκλεισαν αμέσως για το καλοκαιρινό τμήμα που προσέφερε το πανεπιστήμιο αφήνοντας πολλούς άλλους ενδιαφερόμενους απογοητευμένους.
Δείτε εδώ:http://www.ucl.ac.uk/classics/schools-and-colleges/summerschool και εδώ:http://www.ucl.ac.uk/classics/schools-and-colleges/ancientworldsummersch2013

Δεν είναι λίγα τα πανεπιστήμια που έχουν τμήμα κλασικών σπουδών.

Δείτε εδώ:http://www.reading.ac.uk/chs/AncientGreek.aspx .
Πολλά είναι και τα πανεπιστήμια προσφέρουν πτυχίο αποκλειστικά Αρχαίων Ελληνικών
Δείτε εδώ:http://www.nottingham.ac.uk/ugstudy/courses/classics/greek.aspx

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ΚΑΙ Η ΑΜΟΡΦΩΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ

planet-greece.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *