Βελτίωση SEO . Χρήσιμες συμβουλές για ιδιοκτήτες web site

Η βελτιωση seo σχετίζεται με κινδύνους που πρέπει πάντα να έχετε στο μυαλό σας όταν κάνετε seo.
Παρά την ολοένα και αυξανόμενη βαρύτητα που αποκτούν οι (links) στους συντελεστές βαρύτητας για το ranking των μηχανών αξιολόγησης, υπάρχουν σημεία που πρέπει να …
αποφύγετε ώστε να κάνετε βελτιωση seo μην οδηγήσετε σε αναποτελεσματικό seo και αρνητική αξιολόγηση την ιστοσελίδα σας.

Στο συγκεκριμένο άρθρο παρουσιάζουμε τους παράγοντες που σχετίζονται με συνδέσμους (Links – internal, inbound, outbound) και πρέπει να προσέξουμε για τη βελτιωση seo, δηλαδή επηρεάζουν ελαφρά θετικά, ουδέτερα ή αρνητικά την κατάταξη μιας ιστοσελίδας.

βελτιωση seo

Πλήθος των εξερχομένων συνδέσμων στη σελίδα που έχει link προς εσένα (Number of outgoing links on the page that links to you)
Συντελεστής βαρύτητας: +1

όσο λιγότερα τόσο καλύτερα, διότι με αυτό τον τρόπο τα link προς τη δική σου σελίδα θεωρούνται περισσότερο σημαντικά.

Χρήση Named anchors
Συντελεστής βαρύτητας: +1

Τα Named anchors (δηλαδή ο προορισμός των εσωτερικών links) είναι χρήσιμα για εσωτερική αναζήτηση αλλά οδηγεί επίσης σε βελτιωση seo διότι ενισχύεις τη σημασία για μια συγκεκριμένη σελίδα, παράγραφο ή κείμενο (δηλώνεις οτι είναι σημαντικό)
Σε αυτή την περίπτωση ο κώδικας είναι ο εξής:
Read about dogs
όπου “#dogs” είναι το named anchor

Διεύθυνση IP του εισερχομένου συνδέσμου (IP address of inbound link)
Συντελεστής βαρύτητας: +1

Το google αρνείται οτι κάνει διακρίσεις στα link που προέρχονται από την ίδια διεύθυνση IP ή από διευθύνσεις κλάσης C, επομένως για το google οι διευθύνσεις IP θεωρούνται όλες ίδιες όσον αφορά τη βαρύτητα των inbound link. ωστόσο, το Bing και το Yahoo! πιθανώς να αρνηθούν links από την ίδια IP ή από την ίδια IP class, επομένως καλό είναι να παίρνετε links από διαφορετικές IPs ώστε να πετύχετε βελτιωση seo.

Εισερχόμενα link από link farms και άλλα ύποπτα sites (Inbound links from link farms and other suspicious sites)
Συντελεστής βαρύτητας: 0

Πιθανώς αυτό δεν σας επηρεάζει, υπο την προϋπόθεση οτι τα link αυτά δεν είναι αμοιβαία. Η ιδέα είναι οτι είναι πέρα από το δικό σου έλεγχο να καθορίσεις που δείχνουν τα links από ένα link farm, επομένως δεν μπορείς να υποστείς ποινή όταν τέτοια sites έχουν link προς το δικό σου site διότι δεν είναι δικό σου λάθος. Ωστόσο, πρόσφατες αλλαγές στον αλγόριθμο της google προτείνει το αντίθετο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει πάντα να αποφεύγετε τα link farms και άλλα ύποπτα sites, ή αν δείτε οτι τέτοια sites έχουν links προς το δικό σας, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με το webamaster τους και να τους ζητήσετε να τα διαγράφουν.

Πολλά εξερχόμενα link
(Many outgoing links)
Συντελεστής βαρύτητας: -1

Στο google δεν αρέσουν σελίδες που αποτελούνται κυρίως από links, επομένως πρέπει να διατηρήσετε το πλήθος των link σε λιγότερο από 100 ανά σελίδα.
Το να έχετε πολλά εξερχόμενα link δεν δημιουργεί κανένα πλεονέκτημα για τη σελίδα σας όσον αφορά την κατάταξη (ranking) αλλά μπορεί να χειροτερέψει την κατάταξη της ιστοσελίδα σας.

Υπερβολικά πολλοί σύνδεσμοι, και κατάχρηση των link
(Excessive linking, link spamming)
Συντελεστής βαρύτητας: -1

Είναι κακό για την κατάταξη (ranking), όταν έχετε πολλά link προς / από τα ίδια sites (ακόμα και όταν δεν είναι ένα σχήμα cross-linking ή σύνδεσμοι προς κακούς γείτονες) επειδή αυτό δηλώνει αγορά link ή στη χειρότερη περίπτωση link spamming. Στην καλύτερη περίπτωση μόνο λίγα από αυτά τα links λαμβάνονται υπόψη στην κατάταξη SEO.

Εξερχόμενοι σύνδεσμοι προς link farms και ύποπτα sites
(Outbound links to link farms and other suspicious sites)
Συντελεστής βαρύτητας: -3

Σε αντίθεση με τα εισερχόμενα links από link farms και ύποπτα sites, τα εξερχόμενα links προς κακούς γείτονες μπορούν να καταστρέψουν την προώθηση της ιστοσελίδας σας.
Πρέπει κατά περιόδους να ελέγχετε την κατάσταση των ιστοσελίδων με τις οποίες συνδέεστε επειδή μερικά καλά sites αποκτούν κακούς γείτονες και αντίστροφα, ώστε να πετύχετε βελτιωση seo

Cross-linking
Συντελεστής βαρύτητας: -3

To cross-linking προκύπτει όταν το site A συνδέεται στο Β, το site B συνδέεται στο C και το C συνδέεται πάλι πάνω στο Α.
Αυτό είναι το απλούστερο παράδειγμα, αλλά υπάρχουν και πιο περίπλοκα σχήματα που κάνουν τέτοιου τύπου σύνδεση μεταξύ τους.
Στo cross-linking είναι σαν να κάνουμε αμοιβαία ανταλλαγή link και αυτό προκαλεί ποινή από το google, δηλαδή αναποτελεσματικό seo

Single pixel links
Συντελεστής βαρύτητας: -3

Όταν έχετε ένα link το οποίο περιλαμβάνει μόνο ένα pixel ή έχει τόσο μικρό μέγεθος που είναι αόρατο στο ανθρώπινο μάτι ώστε κανένας να μη μπορεί να κάνει click πάνω του, τότε το google θεωρεί οτι αυτό είναι link που φτιάχτηκε για να μπερδέψει τις μηχανές αναζήτησης, επομένως με τη χρήση του καταλήγουμε σε αναποτελεσματικό seo.

Φυσικά η προώθηση μιας ιστοσελίδας περιλαμβάνει πολλά περισσότερα βήματα από τα προαναφερθέντα. Ευελπιστούμε απλά το άρθρο μας να σας εισάγει στον κόσμο του seo.

πηγή: http://infopolis.gr/veltiosi-seo/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *