Στις 12:00 στον Κορυδαλλό ο Χρήστος Παππάς

Η απολογία – μανιφέστο πριν την προφυλάκιση – «Η Χρυσή Αυγή μια μέρα θα κυβερνήσει και τότε…»


Όπως και ο κουμπάρος του και αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, έτσι και ο Χρήστος Παππάς αρνήθηκε τα πάντα κατά την απολογία του σε ανακριτές και εισαγγελείς…

 Ο φερόμενος ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, κουμπάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου (σ.σ. τον έχει παντρέψει με την Ελένη Ζαρούλια και έχει βαφτίσει την κόρη του Ουρανία) προφυλακίστηκε και αφού πέρασε τη νύχτα στα κρατηρήρια της ΓΑΔΑ, σήμερα στις 12:00 οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Εκεί θα συναντήσει τον κουμπάρο του, που με τον Γιάννη Λαγό, βρίσκονται ήδη στη φυλακή από χθες.

Ο Χρήστος Παππάς κατηγόρησε τα ΜΜΕ πως συντονίστηκαν με την κυβέρνηση κατά της Χρυσής Αυγής

 Το απολογητικό υπόμνημα του Χρήστου Παπππά, το οποίο δημοσιεύει Το Βήμα, δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα μανιφέστο. Αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται και δεν κρύβει πως η Χρυσή Αυγή έχει όνειρα να κυβερνήσει το τόπο. Και τότε, όπως είπε, «θα ζητήσουμε το λόγο απ’ όσους έχουν ζημιώσει αυτόν τον τόπο και έχουν καταστήσει τον Έλληνα από περήφανο πολίτη σε ένα αναξιοπρεπή επαίτη».

 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει πως οι διώξεις είναι πολιτικές και έγιναν εξαιτίας της δημοσκοπικής ανόδου της Χρυσής Αυγής και της μείωσης των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας. Ισχυρίζεται δε ότι η μήνυση που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο την Παρασκευή πριν από το μπαράζ συλλήψεων για τη «μαύρη τρύπα» των 114 εκατ. ευρώ του ΠΑΣΟΚ αλλά και η δολοφονία Φύσσα («την οποία από την αρχή καταδικάσαμε» είπε) ήταν οι λόγοι των συλλήψεων των βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής. Ο ελληνικός λαός συνεχίσει να μας εμπιστεύεται παρά την σε βάρος μας λασπολογία και το διασυρμό – Χρήστος Παππάς

 Ο Χρήστος Παππάς επιτέθηκε σε όλα τα κόμματα, μιλώντας για διαπλεκόμενους πολιτικούς. Μόνοι οι της Χρυσής Αυγής «δεν έχουμε λερώσει τα χέρια μας με κλεμμένο δημόσιο χρήμα είτε από μίζες είτε από βρώμικες συναλλαγές (…) όλοι οι άλλοι αν δεν έχουν κλέψει δημόσιο χρήμα οι ίδιοι, έχουν συγκαλύψει άλλους που έκλεβαν».

 Υποστήριξε επίσης πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν είναι ρατσιστές. Πως οι διανομές τροφίμων και οι αιμοδοσίες δεν ήταν μόνο «μόνο για Έλληνες». Και λέει πως κυνηγούσαν μόνο τους παράνομους και όχι όλους τους μετανάστες. Θα μπορούσα να είχα φύγει στο εξωτερικό. Δυο μέρες κυκλοφορούσα ελεύθερος. Παραδόθηκα γιατί είμαι πατριώτης – Χρήστος Παππάς

 ύμφωνα με τον Χρήστο Παππά, το καταστατικό της Χρυσής Αυγής που αναφέρεται στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη δομή της οργάνωσης, δεν είναι αληθινό. «Δεν υπάρχει στο κόμμα μας εγκληματική δράση σε διάρκεια και σε δομή», είπε και πρόσθεσε πως «στο κόμμα μας δεν διαθέτει «καρεκλοθήρες» και «ευρωκυνηγούς»».

 Δεν αποκλείει όμως ένα άτομο, οπαδός του κόμματος να δρούσε μεμονωμένα. Αλλά «αυτό δεν είναι δυνατόν – αν συνέβαινε- να επιβαρύνει το κόμμα μας» υποστήριξε και συνέχιζε λέγοντας πως στο παρελθόν υπήρξαν εγκληματικές δραστηριότητες ατόμων που ήταν επίσημα όργανα σε διάφορα κόμματα, όμως οι δραστηριότητες αυτές δεν χρεώθηκαν στα κόμματα».

 Ο Χρήστος Παππάς επιτίθεται και σε έναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες και –επικαλούμενος δημοσιογράφο- τον αποκαλεί τοξικομανή και κατηγορούμενο για ασέλγεια στο παιδί του.
 Είπε πως παραδόθηκε γιατί ως πατριώτης σέβεται τους νόμους και τη Δικαιοσύνη και δεν ήθελε να σπιλώνεται η τιμή και η υπόληψή του.

 Δεν πρέπει να κρατηθώ και να λείψω από τη Βουλή για να μην περάσουν μνημονιακά μέτρα είπε και ζήτησε την απαλλαγή του με βούλευμα.

ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΑ ΕΔΩ

Με πληροφορίες από newsit.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *